Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Протестиращи в София поискаха смяна на системата

Протестиращи в столицата поискаха смяна на системата. Около обяд започна митингът срещу високите цени на горивата и поскъпването на „Гражданска отговорност”, а в 15 часа – голямото шествие на смяна на системата. То се провежда на площад „Александър Батенберг”.

Пред събралите се на площада срещу бившия Партиен дом един от организаторите на протеста с искане за смяна на системата заяви, цитиран от novini.bg: "Човекът е важен. Трябва да се създаде една система, каквато е била в древните български държави, която е и в природата - трябва от всяко място, от всяка къща, от всеки вход да се излъчи човек, който впоследствие да се съберат тези, които са излъчени и да продължат да излъчват - десет да излъчват един, така че да се направи една система, която да се събира постепенно нагоре. Тази система ще прави връзка между хората между хората и тези, които вземат решенията. Тези които ще вземат решенията, ще са от самите нас. Най-голямото постижение на системата е да отврати хората, така че да не искат да участват в нея. Ако стоим далеч от системата, как ще я променим. Най-големият ни проблем е, че по-умният отстъпва, затова простотията е завладяла живота ни тотално. Няма да отстъпваме - край! Системата трябва да тръгне от най-ниско ниво до най-високо, така че да може да взема решения, и в тази система трябва да има заложена възможна да се сменя този, който не си върши добре работата".

Протестиращите се отправиха на шествие до Министерски съвет.
Изключително засилено е полицейско присъствие в целия център на София. Най-много жандармерия има разположена пред Народното събрание, пред Министерски съвет, както и в околните улички.
Проблеми в организацията отложиха за неопределено време началото на националния протест срещу високите цени на горивата.
Срещу промените в Закона за вероизповеданията се обявиха представители на Християнската общност на протестантските вярващи и църкви, които провеждат молитвено шествие.
И тази вечер ще се съберат майките на деца с увреждания, които смениха протеста си с присъствие, докато не бъде гласувана от Народното събрание оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Източник novini.bg

Източник: http://epicenter.bg/article/Protestirashti-v-Sofiya-poiskaha-smyana-na-sistemata/168484/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!