Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Васил Иванов избухна във Фейсбук – Това е цинизъм от висша степен!

Нов скандал в Центъра за развитие на човешките ресурси! Веднага след излъчване на моето разследване за далаверите там, още на другия ден – в понеделник министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че негови проверки направени по-рано, потвърждават факти, показани в предаването ми, и че директорката Калканова ще бъде сменена. И днес забележете – НАЗНАЧИ на мястото й Димка Михайлова – близка приятелка и дясна ръка на Калканова. Преди две години Калканова поставя Димка Михайлова на поста шеф на дирекция “Контрол и мониторинг” в агенцията.

Тоест през последните 2 години Димка Михайлова е “контролирала” и “проверявала” за нередности. И не е намерила такива! Не е намерила за нередни нещата, които ви показахме. Как са давани милиони на НПО-та за бутафорни проект, като 120 хил. евро за “Разказване на приказки за костенурката”, “Иновациите в английската кухня” и пр. Не е открила и кухите НПО-та. Нито това, че нейната приятелка и шефка – Калканова дарява 29 500 лева за състезание по Свободни боеве – ММА от бюджета на агенцията. Ние открихме нарушенията като външни за тази агенция лица. Министърът потвърди, че са верни, а ДНЕС НАЗНАЧИ ЗА ДИРЕКТОР тази жена, която до вчера, като шеф на дирекцията за контрол всекидневно е проверявала бутафорните проекти, кухите НПО-та и останалите безобразия. И не е открила нищо нередно…. !?!?!?

Това е цинизъм от висша степен! Да не говорим, че същата Димка Михайлова, наред с Татяна Калканова беше другия “герой” в разследването на далаверите в тази агенция. Мои източници от агенцията твърдят, че скандалното назначение се дължи на връзката от личен характер между министъра и Димка Михайлова, както и това, че след като Калканова беше осветена от телевизионното ми разследване, агенцията трябва да поеме неин близък човек. Човек, който е наясно със схемите, знае кои политици зад кои НПО-та стоят и така без излишни проблеми краденето да продължи.

Васил Иванов, Facebook

Източник: https://edinnabulgaria.site/index.php/vasil-ivanov-izbuhna-vav-feysbuk-tova-e-tsinizam-ot-vissha-stepen/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!