Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слави Трифонов отново доказа, че няма такава държава!

Слави Трифонов, който много обича рефрена “Няма такава Държава” на Бай Иван от Габрово за пореден път снощи доказа, че наистина такава държава като България няма никъде другаде по света. Новината която сподели снощи шоумена беше, че той лично щял да даде кола и шофьор на Мая Манолова?! Интересно ни е Мая Манолова не беше ли – Държавен Служител?!
И откога някакви бизнесмени, защото Слави Трифонов се обяви за такъв снощи с възможности, могат да осигуряват на държавните служители автомобили с които да си вършат работата?! Само да припомним на Слави Трифонов, че Омбудсмана на България си има бюджет и в този бюджет има достатъчно пари Мая Манолова да си осигури и сама под наем дори шофьор и автомобил. Но както се казва, защо едни хора да не използват момента да си направят реклама, а други държавни служители да се оплакват, че някой им отнел нещо, което не им се полага по право.

Сега да видим какво пише в “Закон за Омбудсмана” на република България, относно заплатите и другите привилегии:

Чл. 18. (1) (Изм. – ДВ, бр. 68 от 2006 г.) Омбудсманът получава основно месечно възнаграждение в размер 90 на сто от основното месечно възнаграждение на председателя на Народното събрание.

(2) (Изм. – ДВ, бр. 68 от 2006 г.) Възнаграждението на заместник-омбудсмана е 90 на сто от възнаграждението на омбудсмана.
(3) (Доп. – ДВ, бр. 20 от 2018 г.) Омбудсманът и заместник-омбудсманът не могат да получават друго възнаграждение по трудово или служебно правоотношение, освен при упражняване на научна или преподавателска дейност.

Чл. 18а. (Нов – ДВ, бр. 20 от 2018 г.) (1) Омбудсманът се подпомага от администрация, назначавана съобразно принципите на прозрачност, ефективност, плурализъм и недискриминация.

(2) Условията и редът за обявяване на свободните длъжности и за назначаване на служителите се определят в правилника за организацията и дейността на омбудсмана.

От закона за Омбудсмана разбираме, че Мая Манолова получава заплата повече от един депутат и повече от някои министри в България, но това не и пречи да се оплаква навсякъде, че някой някъде и е отнел автомобила на НСО. Кой е заместник Омбудсман в България, колко е администрацията на тази държавна институция? Какви са заплатите там? Някой изобщо наясно ли е? И пак да попитаме в качеството си точно на какъв Слави Трифонов ще осигурява автомобила и шофьора, защото Омбудсмана не може да получава дарения?! Интересно нали, този който много обича да ни обяснява всеки ден, че “Няма такава Държава”, няма нищо против да го докаже нагледно.

Наясно, сме че Слави Трифонов и Мая Манолова (общата) отдавна се целят в политиката с един общ проект, но да изпадате в такова положение, че един водещ на предаване, да обявява публично, че щял да направи нещо против законите в България си е направо коми-трагично, защото от другата страна е онази институция, която трябва да се бори за гражданите и техните права. Няма значение, че Мая Манолова с каквото и да се е захванала накрая все е претърпяло провал, а този който вчера реши да и дава кола и шофьор е промотирал над 15 политически личности, които и до днес ограбват България. Да “Няма такава Държава”, но пък защо по примера на Слави Трифонов от снощи всеки един човек с възможности в България да не даде по една кола и един шофьор на някой държавен служител, че са бедни много от администрацията и трябва да ги съжаляваме, уви….

Източник: https://edinnabulgaria.site/index.php/slavi-trifonov-otnovo-dokaza-tche-nyama-takava-darzhava/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!