Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слави Трифонов предоставя кола и шофьор на Мая Манолова

Телевизионният водещ е възмутен, че властта взима колата от НСО на омбудсмана

Слави Трифонов ще осигури кола и шофьор на националния омбудсман Мая Манолова, за да може да изпълнява задълженията. Това обяви телевизионният водещ в началото на предаването си в понеделник.

Преди дни финансовият министър Владислав Горанов обяви, че Манолова ползвала НСО като "скъпа таксиметрова компания". Затова с промени в закона за службата, които влизат в сила от догодина с приемането на новия бюджет, омбудсманът ще бъде лишен от кола и шофьор от НСО.

В отговор Мая Манолова започна да пътува с обществения транспорт и приема гражданите в движение. Вчера тя се качи на автобус за Стара Загора, а тази сутрин ще отпътува от Централна жп гара в София за Варна с влак.

Според Слави Трифонов, тя е изпълнила със съдържание поста на национален омбудсман и трябва да бъде подкрепена.

"Това с тази кола е толкова жалко заяждане, че дори не знам как да го коментирам. Целият държавен бюджет е опрял до служебната кола на Мая Манолова. Не е добре, господа управляващи, да унижавате така омбудсмана. Първо, защото сте държавни служители и второ, защото унижавате себе си и нас като ваши работодатели", заяви водещият.

След това Трифонов коментира, че той не иска да бъде унижаван по този начин, както и омбудсманът, затова: "Като частен работодател и български гражданин ще осигуря автомобил и шофьор на Мая Манолова, за да може да си върши работата".

"Тъй като държавата - това сме ние, явно трябва да вземем нещата в свои ръце", заключи водещият.

Източник: https://dnes.dir.bg/obshtestvo/slavi-trifonov-predostavya-kola-i-shofyor-na-maya-manolova

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!