Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Елена Гунчева попиля Борисов: Боже, пази България от малоумници!

КОНДИЦИЯТА НА ДЪРЖАВАТА, ЗНАЧИ…!

Съдейки по нахилената физиономия на главатаря на ОПГ, специално той е в добра кондиция. За държавата и особено за народа не съм толкова убедена.

Няколко неща, които ми правят впечатление в словесните изстъпления на Премиера-Слънце:

– Държавата била в прекрасно финансово състояние. ТОГАВА ЗАЩО СЕ НАЛАГА ДА СЕ ВДИГАТ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ??? След като събираемостта била добра, защо с мотив за недобра събираемост вдигнахте редица преки данъци? И хвалбите с повечето събрани пари – тоест с по-големия рекет върху бизнеса! Само вие ли не виждате колко е малоумно това???

– Имало бюджетен излишък – защото сте се провалили по европроекти. Не че нещо сте свършили друго!
– Бюджетът за 2019 бил АМБИЦИОЗЕН! Ами личи си – явно сте си поставили за цел ПЪЛНА ЛИКВИДАЦИЯ И ЗАЛИЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Повишените данъци и осигуровки още повече ще натоварят хората, които и без това изнемогват в заеми и работа.

– Ще плащаме, значи, повече данъци и осигуровки, за да повишите заплатите на администрацията и учителите, тоест почти сигурните ви избиратели!

– Външният дълг бил минимален – ЗАЩО НЕ ГОВОРИТЕ С ЦИФРИ – КОЛКО ЗАЕМИ ВЗЕХТЕ ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ И ОТ ТЯХ КОЛКО УСВОИХТЕ КАТО КОМИСИОННИ?

– Приоритет пак щяло да ви бъде строителството на пътища! Ей, не се накрадохте. Пътищата ще ги запомня с едно – най-много хвърлен пари, най-много усвоени комисионни /демек рушвети, както казва не толкова елегантно народа/, най-ниско качество, нуждаещо се от незабавни ремонти след приемането – направо перпетум-мобиле за корупцията.
– Друг приоритет за цъфналата и вързала държава – ПО-ГОЛЯМА ВНОСКА ЗА ВОЕННИ РАЗХОДИ В НАТО!!! ЩО, ОЩЕ БАЗИ ЛИ ЩЕ НАПРАВЯТ В БЪЛГАРИЯ? И КОЙ ТОЧНО ЩЕ НИ ПАЗИ НЕБЕТО И ЗЕМЯТА, ЧЕ НЕЩО НЕ РАЗБРАХМЕ!

И не знам защо, но като една неизкушена от финансите и политиката средностатистическа гражданка, си мисля, че държавен бюджет не се разглежда в неделя на извънредно заседание четири дни преди крайния срок! Ама карай, може аз пък да не разбирам!

Боже, пази България от малоумници!

Елена Гунчева, Facebook

Източник: https://edinnabulgaria.site/index.php/elena-guntcheva-popilya-borisov-bozhe-pazi-balgariya-ot-maloumnitsi/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!