Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Иво Христов: За 30 години си изпуснахме държавата. Гледахме с широко затворени очи как всичко се разпада

Три принципа на проф. Христов:
“1. Винаги казвам това, което мисля.
2. Винаги мога да докажа това, което казвам.
3. Никога това, което казвам и доказвам, не съобразявам с политическата конюнктурата (ако, разбира се, това в България може да се нарече “политика”)” .
За “късата памет” кратка паметна записка:
Пловдив, 3 декември 2017 г:
“Още в началото на нашето запознанство – по време на предизборната кампания – ви обещах три неща: да не правя политическа „култура“ и „кариера“ по начина, по който тя се разбира и реализира у нас, да казвам истината, така както я разбирам, и да бъда малкото камъче в обувката на статуквото.” С тези думи пловдивският народен представител проф. Иво Христов се обърна към свои избиратели в града на тепетата. В препълнената зала „Сезони” на Голямата къща той коментира политическата ситуация у нас, анализира дневния ред на обществото и отговори на въпроси за геополитическите процеси.
„В България няма политика, тя отдавна е заменена от скандала, който пък замества един простичък факт – липсата на реален политически субект, който да я представя”, обясни професорът по социология на правото. Той подчерта, че предпочита употребата на понятието „политика” пред брюкселското клише „политики”. Разговорът за политика обаче означава да има с кого да го водиш, стана ясно от думите му, които илюстрира с китайската поговорка: „За да плеснеш, са необходими две ръце”.

Обществото все още не разбира, че установената цялостна система е причината за състоянието на икономиката, образованието, здравеопазването, които са само нейни елементи. Ако цитирам по памет: „Докато не решите генералния проблем, винаги ще се натъквате на частния, който е проявление на нерешения генерален проблем”, заключи проф. Христов.
„За 30 години си изпуснахме държавата. Мълчахме, когато осъществяваха касова, масова и друга приватизация и сринаха българската индустрия, когато ограбиха спестяванията на българите, когато съсипаха нашата армия, когато два милиона и половина българи се изнесоха в чужбина и България бе лишена от живеца си. Затова всички сме виновни.
Гледахме с широко затворени очи как българската държава, икономика и общество се разпадат!”, каза с огорчение народният представител. Сега България е на първо място по сърдечни заболявания, водеща по показатели като висока смъртност, структурна и функционална неграмотност.”

Проф. Иво Христов, Фейсбук

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/10/30_28.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!