Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Показаха лукса и кича, в който тънат Баневи (СНИМКИ и ВИДЕО)

МВР показа как изглежда имението на семейство Баневи и какво е било иззето при претърсването му при съвместната акция със Специализираната прокуратура. 

По-рано днесзам.-главният прокурор Иван Гешев изнесе подробности за арестана Николай Банев и съпругата му Евгения. Те са с повдигнати обвинения за източването на приватизирания завод “Полимери”. 

Обвинени са за присвояване на имущество на стойност 1,5 милиона лева, както и за данъчни престъпления и пране на пари. 

Гешев определи извършеното престъпление като бандитска приватизация и криминален преход. Това дело щяло да онагледи така наречената бандитска приватизация. 

Източването е ставало чрез плащания на ръка и в офшорни сметки.

Именно това е и едно от основните доказателства, открито от разследващите – оригинални документи, че Баневи са собственици на офшорни дружества. До тях обаче не стигнали никак лесно. 

Резултатът от източването на приватизирания завод “Полимери” е, че 1 800 човека останаха на улицата, уточни Гешев и добави, че има данни за още няколко такива завода.

За част от източването на завода са определени действия с укриване на документи, но в резултат на предприетите действия на спецпрокуратурата те са намерени в офис във Варна. 

При обиска в имението прокурори и полицаи се натъкнали на свръхмодерна врата, вътре в къщата, за която им били необходими часове, за да я отворят. Открити са още множество скъпоценности, накити и т.н.

От снимките, разпространени от МВР, става ясно, че са се натъкнали и на оръжия и боеприпаси.

768x432

Ето как изглежда откритото от разследващите:

Източник:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!