Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕКСКЛУЗИВНО! Румен Радев ПОПИЛЯ Симеонов: Безконтролната власт ражда цинизъм. Ще подкрепя всяко политическо движение, което възстанови демокрацията в България

Безконтролната власт ражда цинизъм, а с него не може да има ефективно управление и не можем да мислим за проблемите на хората.

„Ще подкрепя всяко политическо движение, което работи за възстановяването на демократическите принципи и модернизацията на България. Това каза държавният глава Румен Радев в отговор на въпрос на студенти от Пловдивския университет дали смята да направи своя партия, предаде радио „Фокус“- Пловдив. 

„Партия може да създавате вие, защото вие трябва да решавате вашето бъдеще. Днес то е в ръцете на партиите, за които вие трябва да прецените дали те чуват вашите въпроси“, поясни Румен Радев. 

Той добави, че вече е отговарял на подобен въпрос на журналисти и затова отново заявява, че ще подкрепи всяко политическо движение, което има своето кредо - суверенитет, справедливост и законност.

Румен Радев бе попитан още дали е дошло времето за президентска република у нас. Той отговори, че дали е дошло времето ще проличи от това дали сегашната политическа класа, в рамките на сегашната конституция, решава проблемите на България. „Ако тя е неспособна, отговорите може да се търсят и в конституционна промяна. Тя може да придобие различни форми, но те ще зависят от гражданите, т.е. от вас“, добави президентът.

Студентите от Пловдивския университет го попитаха и за протестите у нас и исканата оставка по повод скандалното изказване на вицепремиера Валери Симеонов, президентът отговори с думите: „Безконтролната власт ражда цинизма, а с това ние не можем да постигнем нито една от целите в нашето общество. Проблемът е, че цялата тази обществена енергия, която се натрупва, ще се излее върху Валери Симеонов заради изказването му. Но това няма да реши проблемите". 

"Симеонов сътвори скандал от няколко дни, майките протестират от месец, а проблемът стои от години. Той се задълбочава, защото много от политиците у нас станаха нечувствителни към социалните проблеми. Типът политическа институция трябва да води към сериозен обществен контрол и натиск върху управляващите. Това е формулата за справяне с всякакъв цинизъм и подобни изказвания“, каза Румен Радев.

Източник: http://epicenter.bg/article/Rumen-Radev-shte-podkrepi-vsyako-politichesko-dvizhenie--koeto-vazstanovi-demokratsiyata-v-Balgariya/166436/2/0
http://www.informiran.net/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D1%8F-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!