Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хасан и Ибрахим емигрираха в Германия, учат в музикална академия в Берлин

Виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим емигрираха, научи “България Днес”.

Талантливите младежи от близо два месеца живеят и учат в германската столица Берлин. Те са приети в престижната Висша музикална академия “Ханс Айслер”.

“Със синовете ми вече живеем в Германия. Майка им в момента е тук, но ще се върне в България при дъщерите ни. Осъзнахме, че Хасан и Ибрахим ще получат образование от най-високо ниво в тукашната музикална академия. Ако искат да постигат големи успехи в името на България, трябва да се учат в най-добрите училища в света. Преди да бъдат приети, изкараха едномесечен подготвителен курс по немски език. В момента се водят младши студенти и са в класа по пиано на Бригита Воленвебер”, разказа пред вестника техният баща Дениз Игнатов.

По негови думи близнаците свикнали с живота в големия град – вече добре познават Берлин и сами се придвижват с градския транспорт. “Много им харесва в Германия и нямаме никакво намерение да се връщаме да живеем в България. Тук ще станат музиканти от световно ниво”, добави Игнатов, който допреди два месеца живееше в Шумен, а децата му учеха във Варна.

Хасан и Ибрахим съвсем скоро ще се завърнат у нас, тъй като на 25 октомври ще участват в мащабен концерт в столичната зала “България”. Събитието се организира от Полски културен институт у нас и ще се изпълняват произведения на Фредерик Шопен. Близо седмица по-рано – 19 октомври, близнаците ще изнесат първия си концерт в Германия.

източник

Източник: https://edinnabulgaria.site/index.php/hasan-i-ibrahim-emigriraha-v-germaniya-utchat-v-muzikalna-akademiya-v-berlin/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!