Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Условна присъда за прокурорски син, убил 2-ма души на тротоара...

България на Бойко Борисов удари поредно дъно в държавността, справедливостта и правосъдието.
Условна присъда за смъртта на двама души на тротоар, пометени от безразсъден шофьори. Условно! Т.е. няма присъда. Затвор - нула.
На 5 август 2011 г. 21-годишният тогава младеж прегази през нощта 39-годишната Паола Тодорова и приятеля й Николай Спасов (34 г.) на тротоара на столичния бул. "България" в района на площад "Ручей".
Бисер Андреев, който е син на дългогодишния прокурор Венцислав Андреев, бе обвинен в убийство по непредпазливост.
В края на април 2014 г. Софийският градски съд призна за виновен Андреев и постанови 3-годишна условна присъда с 5 г. изпитателен срок, като отне шофьорската книжка на прокурорския син за 3 години.
Апелативният съд обаче откри съществени процесуални нарушения в делото и го върна на градските магистрати за ново разглеждане.

Днес съдия Вера Чочкова прочете присъдата - 3 години "лишаване от свобода" с 5 години изпитателен срок. 26-годишният Бисер Андреев бе лишен и от правото да управлява автомобил за срок от 6 години, както и да плати 15 000 лева разноски по делото, предаде "24 часа".
"Върху това дело има огромен натиск. Винаги е било по-важно не как ще бъде осъден Бисер Андреев, а как ще излезе от това дело прокурорският син. Не съм прокурорски син, маминото глезено синче, а млад човек, който учи, работи и се труди. Съвестен съм", каза подсъдимият в последната си дума пред магистратите. Андреев работи към Съдебна охрана.
По думите на защитата му той е можел да избере и по-лек път за разглеждане на делото, но защото иска да излезе истината наяве е избрал по-тежкия.
Решението отново не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

Източник: Дир.бг

Източник:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!