Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Топ криминалист от САЩ: Това някаква шега ли е? Как може някой да убие човек на публично място и 1 час да се гаври с трупа?

Топ криминалист от САЩ произнесе своята присъда за работата и версиите на родното МВР.

В отговор на въпроса дали досега в практиката му, се е случвало да е чел някъде за такъв случай и за такова разкритие на ужасно престъпление като това, което стана в Русе Дейвид Филипс обясни, че такова нещо досега не е чувал, а още по-малко да е виждал или да е участвал в разследване по такъв случай.

Ето и неговото обяснение с което прочете присъдата на родното МВР и родната Прокуратура седмица след като се запозна с всички версии и разяснения около случая. Публикуваме разясненията на Дейвид Филипс без редакторска намеса.

“ Запознах се с всички версии по този трагичен случай в Русе – България, първото, което ми направи впечатление е че според вашето МВР и свидетелите им, убийството е извършено по обед на оживено място и че според тях над един час извършителя се е гаврил с жертвата, което според мен е абсолютно невъзможно.


Първо всичко се случва по обед, второ няма начин жертвата просто да си мълчи, разследвал съм стотици убийства и за първи път чувам за убийство на публично място в което жертвата не се е защитавала. Има разминаване и във времето според което вашето МВР твърди, че убиецът е извършил престъплението и докога е бил на рожденият ден, какво е правил извършителя между 7:30 сутринта до времето в което е извършил престъплението надали е седял сам в храстите да дебне точно тази жертва и не на последно място, според мен с това което разполагам като информация след като има запис от камера че той бяга от престъплението, трябва да има и запис кога отива да извърши такова, според мен на това трябва да се наблегне в разследването и също така да се проверят всички автомобили, които са били в този момент в района, защото според мен, убийството не е извършено на това място, а жертвата просто е захвърлена там с цел да се объркат вашите разследващи органи. Имаше информация, че са били откраднати ключовете на автомобила на жертвата, но дали е бил там и дали изобщо вашите органи и разследващи знаят къде е, не ми предоставихте тази информация, но според мен още веднъж повтарям убийството е извършено другаде и после жертвата е захвърлена там.

Не съм част от разследването не знам подробности, но с това което разполагам предполагам, че така нареченият убиец от вашите разследващи просто е видял някой да лежи в храстите, приближил го е и като видял, че е труп е побягнал с всички сили, защото се е уплашил. Това че някой твърди, че имало намерени вещи в лицето задържано в Германия не знам дали е истина и не знам какви са вещите, но имам съмнения за ДНК материал оставен от убиеца все пак няма как някой извършил убийство да не се опита да се прикрие, а версията за дрога и алкохол отпада на секундата, защото при такива престъпления адреналина на извършителите се покачва страшно много и премахва всички следи от остатъчен алкохол и наркотици. Няма данни извършителя да е сериен извършител на тежки престъпления, всъщност според информацията, този човек дори не се е занимавал с престъпления. Няма как да дам повече обяснения за случая, но според мен липсата на мотив, убийство на публично място, гавра с труп в продължение на един час са несъвместими неща. Особено с профила на задържаният за това престъпление, защото досега в моята практика, аз не съм виждал такова хладнокръвие, особено когато става въпрос за публично място на което със сигурност поне през 30 минути в светлата част на деня минават хора“

източник

Източник: http://www.informiran.net/%D1%82%D0%BE%D0%BF-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D1%88%D0%B5/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!