Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чешки депутат за преследването на Фалун Гонг: "Истината ще възтържествува!"

"Бях впечатлена от мирната атмосфера, докато минавах покрай всички тези хора, седящи и протестиращи днес тук", заяви чешкият народен представител Олга Рихтерова по време на мирен протест на Фалун Гонг пред сградата на посолството на Китай в Прага на 27 септември 2018 г.

"Осъзнах колко е необичайно да видя толкова много хора с такава дълбока концентрация. Наистина се замислям защо са тук, защо седят тук и какво искат до кажат на света."

Рихтерова обясни, че се е присъединила към протеста, защото иска да помогне за разгласата на проблема с насилственото отнемане на органи и убийства на последователи на китайската духовна практика в тяхната родина.

"Една от стъпките, които можем да предприемем, е да опишем на външния министър спомена от днешния ден."

Чешкият депутат обеща да организира среща между министъра на външните работи на Чехия и местни последователи на Фалун Гонг.

Най-мирното събитие

"Това е най-мирното събиране, на което съм присъствал от дълго време", допълни по време на събитието Франтишек Копржива, също депутат от долната камара на чешкия парламент.

"Фалун Гонг е мирна организация, създадена за хора, които желаят да следват убежденията си. Тя е напълно аполитична и мирна. Изпитвам истинска необходимост да ги подкрепя, защото считам за ужасяващо как китайският режим възприема като престъпление дори самото съществуване на Фалун Гонг. Наистина не го разбирам."

И добави: "Мисля, че това е добра идея да кажем на всички чехи: 'Хей! В Китай има истински проблем и става все по-зле.' Може би нашето правителство може да бъде по-активно и да призове китайския режим да говорят по въпроса, а не да си затваряме очите заради икономически интереси и дипломация. Всъщност, става въпрос за отношенията между чешкото и китайското правителства."

Копржива изрази подкрепа към преследваните в Китай последователи: "Не се предавайте! Най-лошото, което може да се случи, е да позволите на страха да ви парализира."

Рихтерова заключи: "Както гласи лозунгът върху нашето знаме, 'Истината ще възтържествува!'".

От En.Minghui.org

https://www.falun-bg.info/news/europe/921-cheshki-deputat-olga-richterova-frantisek-kopriva-podkrepa.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!