Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Соня Култуклиева: На кого се гневи премиерът Бойко Борисов?!

На кого се гневи премиерът Бойко Борисов?! Кой е охулил България, кой я е оклеветил несправедливо? В цял свят реакциите бяха - шок и ужас. Имаше предложения за съдействие в разследването. Никой не посочи съмнения кой е убиец или поръчител...нищо такова нямаше.

Защо е ядосан на съпартийците си от ЕНП?! Кой от тях го обвини в нещо? Никой. Но не може да очаква от ЕНП само прегръдки и “Браво, Бойко!”

Не за първи път се пише, че в България се злоупотребява с еврофондове, че няма реформи в съдебната система, че отсъства доверие в правителството и прокуратурата...
Нормално, абсолютно нормално е бруталното убийство на 30-годишна жена и телевизионна водеща в европейска страна да предизвика вълна от публикации, възмущение и състрадание в целия свят.

В София, Варна, Велико Търново, Ямбол, Плевен и други градове се събрахме на бдение в памет на брутално убитата Виктория. Това ли уплаши и възмути властта?! Да, най-вероятно виковете “Оставка на Цацаров и Борисов” пред Съдебната палата са ги изнервили и ядосали. Но така е в демократичните държави. Нима искат и това да ни забранят и да го изкарат “противодържавно” и “непатриотично”?!

Истина ли е, че Виктория Маринова е правила интервю по русенската кабелна телевизия TVN с журналистите Димитър Стоянов от Биволъ и Атила Биро от Румъния за разследването им на GP Group за злоупотреби с еврофондове? Истина е.
Истина ли е, че 2 дни след убийството на Виктория Маринова, от родния й град Русе, главният прокурор обяви, че се води досъдебно производство срещу GP Group и че са блокирани 14 милиона евро на фирми, свързани със строителния гигант след сигнал на Биволъ? Истина е.

Тогава, в какво излъгаха световните медии? 

Убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова дори да е криминално, а не поръчково, привлече вниманието на света към една слабо позната и неглижирана държава, в която системата убива, полицията действа хаотично, насилието е навсякъде, злоупотребява се с парите на европейските данъкоплатци, медиите са разделени на близки до властта и преследвани от властта, арестуват и тероризират журналисти заради работата им, прокуратурата е с критично ниско доверие, цари обезверение и апатия. 

Та на кого се гневи премиерът на тази държава?! 

Соня Култуклиева, Фейсбук

Източник: https://frognews.bg/novini/sonia-kultuklieva-kogo-gnevi-premierat-boiko-borisov.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!