Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Матео Салвини: Жан Клод-Юнкер унищожава Европа!

Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини обвини председателя на Европейската комисия Жан Клод-Юнкер за това, че унищожава Европа, предава Reuters, цитирана от Агенция "Фокус".

Салвини, който е лидер на кряйнодясната партия „Лига“ и подклажда едно все по-нарастващо евроскептично настроение в Италия, нападна Юнкер и еврокомисаря по икономическите въпроси Пиер Московиси. „Хора като Юнкер и Московиси провалиха Европа и нашата страна“, заяви той пред журналисти в Рим.

Отговаряйки му часове по-късно, по време на посещение във Виена, Юнкер заяви: „Надявам се никога да не му се налага да почиства купчините с руини“.

Иронията на председателя на Еврокомисията провокира бърз отговор от Салвини: „Обидите и заплахите, които пристигат ежедневно от Брюксел и от европейски бюрократи са невероятни и неприемливи“, заяви италианският вицепремиер. „Единствените руини, които ще трябва да чистя, са тези на красивата европейска мечта, унищожена от хора като Юнкер“.

„Ще се радвам да построя една нова Европа с гласа на хората през май, аз работя единствено за доброто и бъдещето на италианския народ“, заяви Салвини по отношение на изборите за Европейски парламент догодина.

Източник: http://epicenter.bg/article/Mateo-Salvini--Zhan-Klod-Yunker-unishtozhava-Evropa-/165172/7/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!