Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Би било добре, ако желаещите въведат наведнъж всички санкции, заяви Путин

/Поглед.инфо/ Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че за Русия би било добре ако всички желаещи да въвеждат срещу нея санкции премахнат всички възможни ограничения едновременно и колкото се може по-скоро, за да може русия да използва всичките инструменти за защитата.

Путин разказа защо Москва много сдържано отговаря на санкциите.

На пленарно заседание на Руската енергийна седмица Путин бе питан за санкциите: „Русия се сблъсква със санкциите, какъв може да бъде планът, за да се спечели тази игра срещу долара, как Русия може да спечели?”

„Понякога си мисля, че би било добре за нас, ако тези, които искат да въвеждат санкции ги въведат всичките възможни и колкото се може по-бързо. Това би ни развързало ръцете за защита на своите национални интереси с такива средства, които ние смятаме за най-ефективни за нас”, заяви президентът.

„А изобщо е много вредно, това вреди на тези, които правят това и вече отдавна сме го установили с вас, затова и ние никога не сме поддържали и няма да поддържаме незаконните санкции, които се въвеждат със заобикаляне на ООН”, допълни той.

Руската енергийна седмица се провежда в Москва между 3 и 6 октомври.

Превод: В.Сергеев

Източник: http://pogled.info/svetoven/bi-bilo-dobre-ako-zhelaeshtite-vavedat-navednazh-vsichki-sanktsii-zayavi-putin.98040

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!