Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай: 16-годишен губи баща си заради преследването на Фалун Гонг

16-годишен младеж от град Лиенюнган, североизточната китайска провинция Дзянсу, остава сам, след като баща му умира на 14 август 2018 г., а майка му и леля му са в затвора.

Лълъ е само на 29 дни, когато баща му Джун Чунбин е арестуван за първи път, през януари 2002 г., и осъден на две години принудителен труд. Скоро след освобождаването си, Джун е повторно арестуван и осъден на четири години затвор.

Лълъ няма търпение да види баща си, когато го освобождават през май 2008 г. Но опасността не е отминала напълно: бащата отново попада в ареста през юни 2015 г.

Бившият военнослужещ и помощник-адвокат Джун е осъден на три години затвор. Освобождават го едва след изтичане на присъдата му, на 12 юни 2018 г., макар да е сериозно болен от туберкулоза.

Съпругата на Джун, Ся Джънйен, и по-голямата му сестра, Джун Дзиндзюн, са арестувани заедно, една седмица след издаването на последната му присъда, през юни 2016 г.

Ся и Джун са осъдени през май 2018 г.: Ся на две години, Джун на три години затвор.

Родителите и лелята на Лълъ са преследвани единствено, защото практикуват духовния метод Фалун Дафа (още известен с името Фалун Гонг) и не желаят да се откажат от убежденията си.

Фалун Гонг е традиционна практика за усъвършенстване на духа и тялото. От 1999 г. насам е жестоко преследвана от комунистическата партия в Китай. Причина за начало на репресиите са страхът на тогавашния лидер Дзян Дзъмин за властта на партията (предвид че близо 10% от населението на Китай започва да практикува Фалун Гонг) и разривът в идеологиите: докато последователите на Фалун Гонг следват принципите Истинност, Доброта, Търпение, партията проповядва насилие, класова борба и подмяна на моралните ценности с партийна култура.

В резултат на преследването на Фалун Гонг, хиляди китайски граждани биват арестувани, изтезавани и дори убити, включително след насилствено отнемане и продажба на телесните им органи. Според експерти, към 2016 г., жертвите на този нов вид геноцид може да са над един милион.

Тъй като близките на Лълъ са постоянно подложени на тормоз и лишени от свобода, той е принуден да живее в домовете на свои роднини и често да сменя местоживеенето си. Веднъж споделя пред свой роднина: "Искам да се установя някъде. Не искам да се местя повече."

Бащата на Лълъ умира два месеца след освобождаването си от затвора.

Майката е освободена, за да погребе съпруга си, а лелята продължава да излежава присъда.

Джун, 57-годишен, се разболява от туберкулоза в затвора. Племенницата му моли за освобождаване по здравословни причини, но молбата ѝ е отхвърлена.

Тъй като затворът е далеч и до там се стига трудно, близките на Джун рядко го посещават и нямат информация за него.

Когато го освобождават на 12 юни 2018 г., той тежи само 34 килограма.

Така и не се възстановява. Умира два месеца по-късно.

От Ru.Minghui.org

https://www.falun-bg.info/news/persecution-china/917-jiangsu-kitai-mladezh-gubi-bashta-presledvane-falun-gong.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!