Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Карнобат потроши клубовете на ГЕРБ и линчува митничари, местният партиен лидер избяга в Тypция...

Почти гражданска война избухна в Карнобат, след опита на Бойко Борисов да завземе алкохолния бизнес от местния "Винпром".
Тази нощ са разбити всичките 3 клуба на ПП "ГЕРБ" в града, няколко видни активисти на партията са пребити.
 Лидерът на местната организация е избягал със семейството си в Турция, която е най-близката външна граница.
Пред деня служители на запечатаните фабрики за алкохол край Карнобат отново излязоха на протест. Стигна се и до напрежение, след като протестиращите нападнаха митническия екип, съобщава bTV.
Според хората митничарите трябвало да събират доказателства, а те не го правели. 
Твърдят, че заводът е запечатан неоснователно. Жандармерията успя да укроти напрежението.
Пред завода, който се намира на метри от жп. гара „Церковски”, отново са се събрали стотици хора, които се притесняват, че ще изгубят поминъка си.
В момента заводът раздава като заплати около 3-4 милиона лева месечно, или близо 50 милиона годишно.
Дори най-смелите обвинения за "далавери" са за 1-2 милиона лева.
Изобщо не се налага да се затваря производството и да се оставят без хляб хората.
Кметът на Карнобат Георги Димитров изрази своите опасения, че ако фабриките за алкохол, които са свързани с арестувания бизнесмен Миню Стайков, останат затворени, това ще бъде фатално за общината.

„Градът е зависим от този бизнес. Имаме почти нулева безработица, внасяме на ден над 1500 човека благодарение главно на този работодател”, каза още Димитров. Заповедта за затварянето на фабриките вече е обжалвана.
В хода на всички разследвания на „Винпром Карнобат“ се оказа, че съществуват множество тръбни връзки, които служители на Агенция „Митници“ установиха. Едно от тях е кран, от който може да бъде изведен етилов алкохол, спирт без това извеждане да бъде контролирано от измервателни средства.
Алкохолът е годен за употреба, но би могъл да се изнася нерегламентирано. Това каза пред журналисти зам.-директорът на Агенция „Митници” Юлиян Мирков по време на брифинг, на който беше изложено становището на Агенцията по казуса с данъчните складове в района на Карнобат, които бяха запечатани, предаде „Фокус“.
Той обясни, че контролните действия от Агенция „Митници“ са започнали от 5 септември и са продължили до 20 септември, както и тези от Специализираната прокуратура.
Наказанията могат да доведат до прекратяване на лиценза“, посочи той. Зам.- директорът на Агенция „Митници“ каза още, че това е първото установено по рода си нарушение. По думите му искането на Агенцията е за удължаване на срока на затворените предприятия.
„Дадена е възможност гроздовата реколта да бъде приета в складови помещения, за да се стигне до унищожаване на готова продукция“, посочи той. Юлиан Мирков обясни, че работниците на заводите могат да продължат да ходят на работа, но изнасянето на стока от предприятията е забранена.

Източник: https://bluffnewsbg.blogspot.com/2018/09/yp.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!