Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кръгла маса за трафика с органи в Китай: Жертви и числа (видео)

кръгла маса отнемане на органи Китай

Международната коалиция за прекратяване злоупотребите с органи в Китай (ETAC) организира кръгла маса, в която експерти обсъждат реалността с трансплантациите на човешки органи в съвременен Китай.

Във втория от общо четири епизода на кръглата маса ще видите:

- каква е връзката между насилственото отнемане на органи в Китай и духовната практика Фалун Гонг
- кои са групите в Китай, жертви на насилственото отнемане на органи
- каква е разликата между Фалун Гонг и сектите
- как китайската комунистическа партия превръща едно политическо преследване на близо 10% от своето население (колкото са привържениците на Фалун Гонг през 90-те години на миналия век) в бизнес за убийства

Международната коалиция за прекратяване злоупотребите с органи в Китай (ETAC)  е основана в САЩ. Нейни членове са адвокати, учени, лекари, специалисти в областта на етиката, изследователи и правозащитници, отдадени на мисията да прекратят насилственото отнемане на органи в Китай.

В кръглата маса участват тримата основатели на ETAC: канадският адвокат Дейвид Матас, бившият канадски държавен секретар Дейвид Килгор и американският разследващ журналист Итън Гутман. Също журналистът китаист Мат Робъртсън от медията "Епок Таймс" и Мис Канада за 2015 г. и активист за човешки права Анастейша Лин. Модератор на дискусията е Крис Чапъл, водещ на комедийното телевизионно шоу "Китай без цензура".

Матас, Килгор и Гутман са автори на доклада "Кървава реколта/Клането: Актуализация", публикуван през юни 2016 г.

Докладът документира в детайли екосистемата от стотици китайски болници и трансплантационни центрове, които работят в Китай от 2000 г. насам.

Авторите предполагат, че действителният брой извършени трансплантации в Китай е между 60 000 и 100 000 годишно - в пъти повече от официално обявените от китайското правителство 10 000 трансплантации годишно.

Според доклада, основната популация в Китай, която става жертва на насилственото отнемане на органи с цел трансплантация, са затворници на съвестта, най-вече последователи на духовната практика Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг.

В третия епизод на кръглата маса очаквайте повече информация за методите на управление на комунистическата партия.

Източник: https://endtransplantabuse.org/rt2017/

https://www.falun-bg.info/news/world/909-trafik-organi-kitai-2.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!