Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Предприемач, “опарен” от властта: Не правете голям бизнес в България, ще ви го отнемат…

655-402-bezrabotica-bezrabotni-rabota-biznes

Мениджър, който пожела своята анонимност от страх от гонение, сподели в АЛАРМА, че в България не е добре някой да си помисли да създава голям и легален бизнес, защото рано или късно ще „му го вземат“.

Така стана с фотоволтаичните централи, строителния бизнес, да не говорим за алкохол и цигари.

„Ако правите бизнес в България, се придържайте към максимата да не е огромен и да е такъв, където трябва да се работи. Политическите рекетьори не се интересуват от трудоемък бизнес.

Те не са създали нищо през живота си, не само от некадърност, но и заради липса на желание да работят.

Имаше време само на рушветите, но в последните години се забелязва тенденция за отнемане на готови, създадени и работещи бизнеси, които не предполагат тежък физически труд или нуждата от непрекъснат контрол.

Така, че каквото и да правите, то трябва да е трудоемко, за да не е апетитно. Малък хотел да, но голям вече рискувате да ви го отнемат, точно когато сте го разработили.“

Учудихме се на думите на бизнесмена, но за съжаление си дадохме сметка, че това е горчивата реалност. Може би затова чуждите инвеститори не искат и да чуят за България!

Информацията тече във всички посоки и видно е достигнала и до тях, че в България бизнес средата е лоша и то не заради данъци и народ, а заради тенденция с държавно покровителстване за отнемане на успешни бизнеси.

Аларма нюз

Източник: http://onovini.com/2018/09/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%87-%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!