Следвайте "Буднаера" в Телеграм

CNN: Русия уведоми САЩ, че е готова да удари по района на Сирия, където се намират американските сили

/Поглед.инфо/ Телевизионен канал CNN твърди, че Москва през последните седмици два пъти е уведомявала Вашингтон, че силите ѝ и сирийските войски са готови да нанесат удар по територията на Сирия, където се намират „десетки американски военни“.

Съответният материал е публикуван на интернет-страницата на телевизионния канал.

Според източниците на канала в Пентагона, руската страна е заявила, че „на териториите, намиращи се под защитата на военните на САЩ, се намират терористи“. Както отбелязва CNN във Вашингтон във връзка това са възникнали „опасения, че американските сили ще се окажат под заплаха, ако Русия нанесе удар“. От американска страна уж е последвало „предупреждение към Москва да отправя предизвикателство на военното присъствие на САЩ.

Както се говори в публикацията, Вашингтон в частност е загрижен за сигурността на американските военни на база „Ет Танф“ в провинция Хомс под командването на САЩ.

Съгласно данните на телевизионния канал, „има опасения, че руснаците могат да използват авиация  или своите бойни кораби в източната част на Средиземно море за нанасяне на ракетен удар по тези, които, както те казват, са терористи.“

В публикацията пише, че „това може да доведе до конфронтация, в която ще бъдат непреднамерено въвлечени американските сили, ако ударът бъде неточен“. „Ние, без съмнение, препоръчваме да се държат по-далеч от „Ет Танф“, цитиран е от канала военен източник: „Ние сме готови към ответни действия“.

Ако САЩ проведат планираната провокация с химическо оръжие и започнат да нанасят удари по Сирия, то сирийсакта армия ще има пълното право да нанесе ответни удари по американските бази на сирийска територия и да унищожи всички носители, които ПВО и ВВС на Сирия могат да достигнат. А ако американските удари засегнат руските обекти и войска, то Русия има пълното право да отговори, унищожавайки американските войски, кораби и самолети. Освен това войската на САЩ се намира в Сирия абсолютно незаконно и е окупационна. Ако те не си тръгнат доброволно, то Сирия има пълното право да ги изгони от своя територия. Време е американците да бъдат поставени на място. А те незнайно защо си мислят, че след разпада на СССР им е позволено всичко.

Превод: Поглед.инфо

Източник: http://pogled.info/svetoven/CNN-rusiya-uvedomi-sasht-che-e-gotova-da-udari-po-raiona-na-siriya-kadeto-se-namirat-amerikanskite-sili.97399

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!