Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какво е Фалун Дафа и с какво може да ми помогне? (Видео)

https://www.youtube.com/watch?v=aJ-A6xY47jc&t=264s

Фалун Дафа, известна още като Фалун Гонг, е висша практика за самоусъвършенстване, която подобрява умственото и физическо състояние чрез физически упражнения и подобряване на характера.
 
В Китай култивационните практики имат хилядолетна история и формират духовната основа на китайската цивилизация.
 
През 1992 г. Фалун Дафа бе представен на обществеността от майстор Ли Хонгджъ.
 
Практиката се разпространява бързо заради проникновените си принципи и доказани ползи за здравето.
 
През 1999 г., с над 100 милиона практикуващи, Фалун Дафа се превърна в най-голямата практика по рода си в Китай и по света.
 
Традиционната китайска медицина се фокусира върху енергийните канали и вярва, че здравето на тялото е свързано със здравето на ума.
 
Фалун Дафа култивира ума и тялото едновременно, подобрявайки естествения имунитет на организма.
 
Жан Мичъл, психотерапевт
 
"Имах много лоша имунна система. Бях болна през цялото време. И стигнах до практиката по духовни причини, но... веднага престанах да се разболявам. Все си мислех: защо не се разболявам? Какво става? Всъщност сега когато отивам на партита те казват, ще дадем болните бебета на Жана, така те никога няма да се разболеят.
 
Кари Дънст, финансов изпълнителен директор
 
"Чувствам енергия в тялото си, която е едва доловима и трудна за описване, но усещането е много добро. Мога да спя съвсем малко и се чувствам бодър, но не като бодрост от кафе, а като много спокойна и концентрирана енергия и един час може да се почувства като ден, а после съм освежен и готов да тръгвам по задачи.
 
Пини Ли, вицепрезидент "Стратегическо планиране"
 
"Преди да практикувам Фалун Гонг, когато ме смъмреше началника или директния ръководител, бях много раздразнена и веднага се оплаквах от другите, или се чувствах, че не е честно. Но след като започнах да практикувам най-големия урок, който научих, бе да "гледам навътре" и винаги да намеря нещо, което да подобря в себе си."
 
Тайсън Лернер, личен треньор
 
"Ако не харесвах нещо, което някой друг е направил си мислех о-о, това не ми харесва, не ми харесва, че този човек прави това и осъзнах, че когато имам такава лоша мисъл за този човек това има пряк ефект върху здравето ми. И веднага щом осъзнах това промених мисленето си, така че да не мисля за това, което не харесвах или харесвах у другите хора, а по-скоро как да съм отговорна за това как да бъда добър човек и да контролирам своето мислене, да успокоя мисленето си, и тогава главоболието изчезна.
 
Дан Чен, маркетинг директор
 
"Когато за пръв път чух за Фалун Дафа, всъщност беше когато бях на 12 години по времето, когато преминавах през бунтарси период, почти не говорех с родителите си, идвах у дома и затръшвах вратата. Медитацията ме научи да гледам навътре, започнах да говоря повече с родителите си, започнах да ги уважавам повече, затова майка ми беше много щастлива, защото знаете, за нея бе като да си е възвърнала сина."
 
Д-р Джиян Уанг, лекар
 
"През 1983 г. ми беше диагностицирана мускулна дистрофия, която е нелечима в западната и източната медицина. През февруари 1998 г. един приятел от Китай ми написа писмо. Каза ми, че Фалун Дафа е истинска практика, която може да подобри морала на хората, както и физическото им здраве. И така аз започнах да практикувам Фалун Гонг. За три месеца напълно се възстанових. 
 
В основата на Фалун Дафа са ценностите на Истинността, Състраданието и Търпението. Фалун Дафа учи, че това са най-фундаменталните качества на Вселената и ги взема за ръководство в ежедневието и практиката.
 
Вивиан Сонг, художник

 
"Когато бях малка се взирах във звездите като конник, седнала на леглото си и мислех, защо поначало съм тук?  Защо дори съществувам и най-вече откъде идвам? Първият път когато прочетох Джуан Фалун, книгата на Фалун Дафа, почувствах, че много от тези въпроси получиха отговор.
 
Жан Мичъл, психотерапевт
 
"Мисля, че най-добрата полза е спокойствието, сега имам невероятно спокойствие. Семейството ми със сигурност се облагодетелства и съпругът ми каза в рамките на месец, че е много по-лесно да се живее с мен."
 
Кари Дънст, финансов изпълнителен директор
 
"Прилагането на Истина, Състрадание и Търпение в моя ежедневен живот е най-голямото предизвикателство в живота ми. Бихте си помислили, че е толкова просто, но знаете ли, че именно в това се състои предизвикателството. Но всички останали около вас го чувстват, защото ставате по-леки, ставате..., усмихвате се много повече и ставате много по-искрени.
 
Пиа-Мария Норис, бивш модел
 
"Сякаш винаги търсех нещо и е толкова лесно да се мисли, че това, което търсим, е навън: дали това са пари, дрехи или красота, или каквото и да е, а Фалун Дафа просто ми осигури вътрешен мир, с който просто чувствам, че каквото и да се случва около мен, аз съм добре. Като например тези ценности и принципи, които мога да следвам. То е като усещането не просто за сигурност, а за вътрешна сигурност и усещане за спокойствие и мир, които не съм имал преди."

За да научите повече, посетете: http://www.FalunDafa.org

Фалун Гонг е древна китайска духовна дисциплина в будистката традиция. Фалун Гонг се състои от морални учения, медитация и четири леки упражнения, които са наистина уникален и много ефективен начин за подобряване на вашето здраве и енергийно ниво.

В основата на Фалун Гонг са ценностите на Истината, Състраданието и Толерантността (или на китайски език, Жен 真 Шан 善 Рен 忍). Фалун Дафа учи, че това са най-фундаменталните качества на Вселената и ги взема за ръководство в ежедневието и практиката.

Според думите на основателя на Фалун Гонг г-н Ли Хонгджъ, "асимилация към най-висшите качества на Вселената - Жен 真 Шан 善 Рен 忍 - е основата на практиката. Практиката се ръководи от тези върхови качества и се основава на самите закони, които са в основата на развитието на космоса ".

Фалун Гонг също е известен като "Фалун Дафа".

До 1999 г. Фалун Гонг се е превърнал в най-голямата и най-бързо развиваща се практика от този вид в Китай, ако не и в световна история. Само за седем години след въвеждането й през 1992 г., около 100 милиона души практикуват Фалун Гонг.

За да научите повече, посетете: http://www.FalunDafa.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!