Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ОПАСНО! Пилета – мутанти заляха пазара! Ще ни отговори ли някой какво ядем?

Обръщам се към вас, защото вече не зная към кого.

Искам медиите да поставят въпроса какво слагаме на трапезата си и какво ни пробутват в магазините, пише ни читателката Даниела Васева.

Купувам пилешко, защото е по-диетично. Но съм изумена от качеството му. И от вида. В момента в България масово се продават пилешки бутчета, които или са от пилета-мутанти, или от бабите на пиленцата. Две бутчета заемат цяла тава. Което за мен е просто ненормално. При печене отвън кожата се препича, покафенява, а вътре месото остава твърдо, не се отделя от кокала и не може да се дъвче. Дори да слагам фолио, дори да ги варя първо, а после да ги пека, резултатът е същият.

По време на печенето се отделя един пръст мазнина, тежка, лепкава и се налага да я отстранявам с лъжица. И пак остава. Месото не мирише на нищо, докато се приготвя, освен на подправките, които му слагам. После няма никакъв вкус.

Въпросите ми са няколко. Защо на опаковките с бутчета не пише какъв е произходът им, а само коя фирма ги е опаковала?

Биха ли ми обяснили производителите що за пиле е това, което има бутове като на малко агънце и е жилаво като крава? Пиле ли е изобщо, кокошка, или някаква смесица, хранена по бързата процедура с ГМО продукти?

Защо пилешкото у нас няма вкус и мирис на месо?

Какво значи понятието охладен продукт, като ясно се вижда, че голяма част от бутчетата са били предварително замразени и после размразени? Защо този продукт, ако се остави в хладилника, за да се готви на следващия ден, вече е развален и вони жестоко? 24 часа ли им е трайността?

Попитах във фирмен магазин на българската „Чикън груп“ от какъв произход са разфасовките и магазинерката с половин уста ми отговори – унгарски. Е, как така? Родна фирма, която продава чужда продукция. А нашата къде е? Изнасяме ли я, или изобщо я няма. С производство ли се занимаваме, или с търговия?

Вярно е, че у нас бях избити около 100 хиляди пилци преди няколко месеца под предлог, че има птичи грип и така не се разбра има ли няма ли. Производителите даже не протестираха.

Явно му хванаха цаката и преминаха на внос.

Внос – както и да е. Но защо при нас идват най-големите боклуци на ЕС? Най-дебелите, най-мазните, най-безкусните и най-евтините?

А междувременно пилешкото поскъпна през последния месец с близо лев за килограм.

Някой ще ми обясни ли в каква пародия на държава и икономика живеем?

Даниела Васева, домакиня, майка на две деца

Източник: http://www.informiran.net/%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D1%83%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D1%85%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!