Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Излезе тазгодишният брой на списание "Минхуей Интернешънъл" (фотогалерия)

"Усъвършенствай съзнанието и тялото си" е мотото на тазгодишния брой на "Минхуей Интернешънъл", специално издание на световния уебсайт на Фалун Дафа, Minghui.org.

Броят излезе на 17 юни 2018 г. и публикуван на английски език в печатна форма и на 18 езика в електронна.

В 20 страници, богато илюстрирани със снимки от цял свят, авторите на списанието разказват какво представлява Фалун Дафа, как се практикува и какви са ползите от практикуването. Част от изданието е посветено на разпространението и подкрепата на духовния метод в 114 държави, както и на усилията за прекратяване на продължаващото преследване на неговите привърженици в комунистически Китай, включително насилственото отнемане на органи в държавни болници и затвори.

През 2012 г. излиза първият брой на "Минхуей Интернешънъл". Тогава списанието е предназначено за събития в Ню Йорк, САЩ, по повод Световния ден на Фалун Дафа, 13 май.

Впоследствие публикуването на списанието става традиция и броеве излизат през 2013 г., 2014 г., 2015 г. и 2017 г. – когато броят е специално посветен на 25-годишния юбилей от представянето на Фалун Дафа пред обществеността.

Това се случва през 1992 г. в североизточния град Чанчун. Тогава г-н Ли Хонгджъ, основател на Фалун Дафа и автор на книгите на практиката, изнася за първи път лекции и преподава медитацията. Само за седем години, между 70 и 100 милиона китайци започват да практикуват Фалун Дафа, по данни на китайските власти от 1999 г. Именно огромната популярност на метода става и повод за начало на преследването през същата година.

Какво е Фалун Дафа

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна китайска духовна практика на високо ниво за усъвършенстване на духа и тялото. Включва философия, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения.

Философията на Фалун Дафа учи човек да е добър, състрадателен и толерантен в семейството, на работното място и в обществото. Упражненията спомагат за поддържане на добро здраве, тонус и освобождаване от стреса.

Целта на практикуването на Фалун Дафа е постигане на духовно съвършенство и просветление посредством едновременно усъвършенстване на съзнанието и тялото.

Практиката няма религиозен или политически характер; липсва организационна форма и йерархия. Практикуващите водят нормален начин на живот, опитвайки се да бъдат добри, толерантни и ефективни в обществото. Практикуването на Фалун Дафа е напълно открито: упражненията се изпълняват в градски паркове и цялата информация за практиката е публично достояние в Интернет.

Всички дейности на Фалун Дафа са доброволни и безплатни.

Места за правене на упражненията в България.

Източник: http://en.minghui.org/html/articles/2018/6/17/170808.html

https://www.falun-bg.info/news/world/897-minghui-international-2018-specialno-izdanie.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!