Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ротшилд е обезпокоен от новия световен икономически ред

Джейкъб Ротшилд изрази обезпокоеност от текущото положение на глобалната финансова система, създадена след Втората световна война.

Банковият банкер-милиардер посочва кризата между САЩ и Китай и войната в еврозоната като ключови проблеми, поставили под заплаха икономическия ред.

През 9/11 и по време на финансовата криза от 2008 година силите на мира работиха заедно с общ подход. Днес сътрудничеството е много по-сложно. Това поставя под заплаха следвоенния икономически ред и реда на обезпечаване на сигурност“ – предупреди Ротшилд в коментарите си към резултатите от полугодието на инвестиционното си доверие.

Якоб Ротшилд

В икономиката поствоенният ред обикновено се отнася към системата за управление на паричните средства, която доведе до ръста на долара на САЩ като доминираща валута.

„В създалата се ситуация нашата политика са заключава в това да поддържаме ограничен достъп до котируемите акции и да внасяме нови задължения с голямо внимание“ – добави Ротшилд.

Инвестициите на Roth Capital в Rothschild имат исторически нисък 47-процентен дял на фондовия пазар. Банкерската династия е обезпокоена от това, че 10-годишния (ръст на акциите) на фондовия пазар може да завърши.

„Цикълът се намира в своята 10-та позитивна година, която е най-дългата в историята. Сега виждаме някои области на по-слаб ръст; действително МВФ неотдавна предсказа известно забавяне“ – каза инвестиционният банкер.

Ротшилд посочи „потенциално разрушителните“ нива на дълга в Европа и търговските войни като сериозен проблем за световната икономика.

Той добави, че „проблемите на развиващите се пазари вероятно ще продължават, задълбочавайки се от ръста на лихвените проценти и парично-кредитната политика на Федералната резервна система (ФРС) на САЩ, която е изтощила глобалната ликвидност в долари“.

По думите на Ротшилд, липсата на съгласувана международна реакция на глобалните предизвикателства е малко вероятна в епохата на популистките и протекционистки лидери, такива като президента на САЩ Доналд Тръмп.

Превод: М.Желязкова, Поглед.инфо

Източник: https://bultimes.com/%D0%A0%D0%BE%D1%82%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%B4-%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!