Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Районен съд в Шандун, Китай: пет години затвор за пет плаката за Фалун Гонг

Китай съд закон Фалун Гонг

49-годишен жител на Дзинан, столицата на китайската провинция Шандун, планира да обжалва петгодишна затворническа присъда, която получил заради убежденията си, а именно, следване принципите на духовния метод Фалун Гонг.

Фалун Гонг, още известен с името Фалун Дафа е практика за самоусъвършенстване, преследвана от китайския комунистически режим от 1999 г. насам.

Около седмица след като поставя в центъра на града пет плаката за Фалун Гонг, Джу Сяодун е арестуван на 18 май 2017 г.

Джу окача плакатите по повод 13 май, Световния ден на Фалун Дафа, който се чества в над 100 държави, където практиката е популярна.

В края на декември 2017 г. Джу е изправен пред Районния съд в Лися. Той свидетелства в своя защита и настоява за оправдателна присъда. По време на процеса присъства ръководителят на местното Управление 6-10.

Управление 6-10 има безпрецедентна власт над всички нива на местната администрация в Китай. Управлението е натоварено със задачата да координира кампанията на репресии срещу Фалун Гонг посредством шпионаж, произволни арести, мъчения и убийства на последователи.

През януари 2018 г. роднините на Джу разговарят със съдия Сун Дзин. По думите на съдията, съдът чакал инструкции от Управление 6-10. Тя също признава, че съдиите нямат право да говорят за Фалун Гонг и трябва да изпълняват каквото им наредят от Управление 6-10.

На 10 май 2018 г. съдът издава присъда на Джу: пет години лишаване от свобода. От семейството му не смеят да кажат на баща му, който е на 80 години и с нестабилно здраве.

Това не е първият път, когато Джу става жертва на властите заради своите убеждения. В периода 2003-2009 г. е държан в лагери за принудителен труд общо две години и девет месеца.

Няколко пъти е задържан. Прекарва 15 дена в ареста, след като го арестуват на 27 август 2013 г., и още 7 дена след арест на 7 декември 2015 г.

От Ru.Minghui.org

https://www.falun-bg.info/news/persecution-china/895-kitai-shandong-zatvor-plakat.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!