Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Последователка на Фалун Гонг умира след освобождаване от затвор

мъчения изтезания Китай

Китайските власти често арестуват и задържат Съ Гуейжун, последователка на духовната практика Фалун Гонг от град Хандзяюен, провинция Хъйлундзян.

Съ, 58 г., умира на 23 януари 2018 г. в резултат на дълги години преследване, мъчения и нечовешко отношение в китайски затвори. Смъртта ѝ настъпва шест месеца след последното ѝ освобождаване от затвора.

Първи арести и затвор

През февруари 2000 г. Съ е изпратена в център за задържане за период от шест месеца.

Там я изтезават и подлагат на идеологическа обработка, за да я принудят да се откаже от убежденията си във Фалун Гонг, въпреки доказано положителния му ефект върху здравето и морала на хората.

Също я принуждават да извършва робски труд.

Когато я освобождават, Съ продължава да разказва на хората за незаконното преследване на Фалун Гонг, което се извършва от управляващата комунистическа партия в източната държава от 1999 г. насам.

Десет полицаи от Хандзяюен нахлуват в дома на Съ през нощта на 27 юли 2008 г., няколко дни преди началото на Олимпийските игри в Пекин. Провеждат обиск и арестуват жената.

Районният съд в Хума неправомерно я осъжда на четири години лишаване от свобода в затвора на провинция Хъйлундзян. Там дълго време я принуждават да полага робски труд. Освен това я подлагат на промиване на съзнанието: карат я да гледа филми с негативна пропаганда и клевети срещу Фалун Гонг.

Още четири години затвор

Една година след освобождаването си, Съ Гуейжун отново е арестувана на 21 май 2013 г., защото дала на таксиметров шофьор листовка за Фалун Гонг.

Преди да я отведат в полицейското управление, заместник-началникът на полицейската служба Сюе Къдзю и колегата му, капитан Сун Ю, ѝ нанасят побой в присъствието на граждани.

Сун взема ключовете на Съ и претърсва къщата ѝ два пъти, в нейно отсъствие. Полицаите конфискуват електронно оборудване, бижута и материали за Фалун Гонг, но не представят протокол със списък на иззетите предмети. По-късно отказват да върнат откраднатото имущество.

Изпращат Съ в центъра за задържане на район Хума, където я изтезават. Съдът в Хандзяюен осъжда Съ на четири години лишаване от свобода в затвора на провинция Хъйлундзян. Там продължават да измъчват жената до освобождаването ѝ на 20 май 2017 г.

Натиск върху семейството

Властите подлагат на репресии не само Съ, но и нейните близки.

Поставят цялото ѝ семейство под полицейско наблюдение. Многократно обискират дома им, изнудват ги за пари и често ги заплашват и обиждат.

Въпреки натиска на властите, роднините на Съ я подкрепят, тъй като знаят, че практикуването на Фалун Гонг ѝ е помогнало да се освободи от сериозни болести.

Преди да практикува Фалун Гонг, Съ е неспособна да работи, а месечните сметки за лечението ѝ са в тежест на семейството.

След като практикува Фалун Гонг известно време, здравето на Съ се подобрява и тя се връща на работа.

От Ru.Minghui.org

https://www.falun-bg.info/news/persecution-china/896-heilongjiang-kitai-falun-gong-zatvor.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!