Следвайте "Буднаера" в Телеграм

От морето отчаяние: Фалшива новина е, че има 10% ръст на туристите, затваряме масово... Пълен погром е...

Къде са ни туристите – чудят се повечето собственици на магазини и заведения за хранене...
Причина за лошия сезон е основно дъждовното време, но бизнесът стига много по-далеч, търсейки виновните за абсолютния крах в разгара на сезона. 
Това очевидно е катастрофичната държавна политика, която се стреми да изгони руските туристи, по чисто идеологически причини.
За първи път в Бургас се наблюдава как търговци освобождават обектите си в разгара на летния сезон. Безпрецедентното нежелание и опити да се прави какъвто и да е бизнес в центъра на града най-вероятно се дължи на дъждовното лято и на отлива на руснаци. 
За съжаление факт е, че през последните 20 години обекти по ул. „Александровска”, „Фердинандова”, „Сливница” и много други ключови улици никога не са оставали празни.
Приказките за ръст на туристи от 5 до 10% през сезона се оказаха равносилни на „фалшивите новини” в социалните мрежи.

За всички е видно, че улиците на града са празни и вечер в заведенията почти няма хора. Едновременно с това в Бургас всеки ден вали. Уикенд туризма е пред провал, защото при лоша прогноза за времето никой няма да дойде на плаж дори за ден. Българите масово отменят резервации или изобщо не правят такива, примамени от по-евтина почивка в Гърция и Турция. Тази година почивката по родното море им излизала по-скъпо. Много хора споделят, че цените по заведенията са скочили, обявените цени от 1 стотинка за шезлонг и чадър в началото на сезона са се оказали всъщност по 3 лв., а вече трябва да плащаш и „зелена зона” през почивните дни в Бургас.
Истината е някъде по средата, защото в града има много новопостроени търговски и офис площи, които стоят празни, а на всички е ясно, че Бургас няма капацитет всички обекти да бъдат купени или отдадени под наем, за да работят. Липсата на работна ръка принуди много търговци да предлагат по-високи заплати на неквалифициран персонал, което прибавя добавена стойност на стоката в магазина или заведението. До някаква степен нискотарифните полети могат да спасят сезона или поне да го нормализират преди да свърши.
Една от основните причини търговските обекти да затварят са безбожно високите наеми от хиляди евро, които много трудно могат да бъдат плащани. По най-предпочитаните улици за разходка „Богориди” и „Александровска” стоят с месеци празни обекти, собствениците, на които искат наеми между 2 000 и 4 000 евро на месец. Хора, които от години правят бизнес в града, коментират, че трябва да предлагаш нещо незаконно или нелегално, за да плащаш такъв наем и отделно заплати, осигуровки и данъци.
Това са причините и големите брандове да затварят магазините си в ларгото и да се насочват към моловете, където офертите за наем са по-добри. Утвърдените марки за дрехи и парфюмерии търсят определена площ и поток от хора, на които да продават, каквито трудно могат да намерят в центъра.

Източник: faktorbg.com

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/08/10.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!