Русия показа кораб-робот на парада за Деня на ВМФ (видео)

Русия отбеляза днес Деня на Военноморския флот (ВМФ) с паради, като най-големият бе в Санкт Петербург, където присъства президентът Владимир Путин, предаде ТАСС.  

 

Парадът по река Нева бе открит от противодиверсионни катери, издигнали руското знаме, флага на въоръжените сили и Андреевския флаг (руския военноморски флаг - бел. ред.). 

След тях се появи десантният катер Д-67 с копие на лодката на Петър Първи на борда. 

Сред корабите, преминали по Нева в празничен строй, за първи път беше и безекипажен роботизиран катер, базиран на миночистача от ново поколение по проекта 12700 „Александър Обухов“. Той е част от състава на корабите миночистачи. 

Парадът приключи с участието на авиацията на ВМФ на Русия. Начело на въздушния парад за първи път се появи и разузнавателния хеликоптер Ка-31Р. 

В парада в Санкт Петербург участваха 4000 военни и 39 бойни кораби и плавателни съдове. 

Руският президент Владимир Путин отбеляза приноса на флота в борбата с тероризма и осигуряване на стратегическия паритет. В речта си на военноморския парад той изтъкна, че всекидневно интересите на Русия в световните океани се защитават от десетки кораби и подводници. 

"Ние имаме право да се гордеем с нашия военноморски флот, с нашите военни, които имат най-висока степен на подготовка. Те разполагат и с най-добрите стратегии, тактически и оперативни възможности".

Източник: http://epicenter.bg/article/Rusiya-pokaza-korab-robot-na-parada-za-Denya-na-VMF/160259/7/97

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни