Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Председателят на КЕВР за изложбата "Изкуството на Джън, Шан, Жен": "Поразен съм от дълбочината на въздействието на картините!"

Иван Иванов КЕВР Фалун Дафа изложба

Иван Иванов, председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), посети международната изложба "Изкуството на Джън, Шан, Жен" по време на гостуването ѝ в зала "България", в сградата на Софийска филхармония.

Изложбата представя красотата на медитативната практика Фалун Гонг и репресиите, на които са подложени нейните последователи от китайската комунистическа партия. Някои от авторите на платната са преки жертви на преследването.

Фалун Гонг, още известен с името Фалун Дафа, е традиционна китайска практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото с философия, основана на принципите Истинност, Доброта, Търпение, и с пет медитативни упражнения. Популярна в 114 държави по света, включително България.

Влизайки в зала "България" на 18 юли 2018 г., Иванов сподели, че е искал да посети изложбата още от момента, в който получил покана за откриването ѝ на 2 юли 2018 г.

След това разгледа картините, прочете анотациите към тях и отдели време да сподели и впечатленията си от изложбата в книгата за гости.

"Поразен съм от дълбочината на въздействието, което оказват картините от тази впечатляваща изложба, зовяща към истинност, доброта и търпение всеки човек, родил се да бъде щастлив в осмислен за него и обществото живот", написа Иванов.

Той изрази радостта си от подаръка, който получи: лотосов цвят оригами, изработен от виетнамски последователи на Фалун Гонг. В източната култура лотосът символизира чистотата и силата на човешкия дух.

"Ще го сложа в кабинета си, за да ми напомня за тези красиви принципи", обеща Иванов на организаторите за довиждане, след като им благодари многократно и изрази съжаление, че не може да остане по-дълго заради предстоящо важно заседание на работното си място.

Иван Иванов е народен представител вече четири мандата, и от 2 април 2015 г. е председател на КЕВР. Доктор на техническите науки и лектор във Франкофонския отдел по електроинженерство към Техническия университет – София, Иванов е автор на над 60 научни статии и доклади, една монография, четири учебника и учебни пособия на български и френски език.

Подкрепа за Фалун Гонг

Иванов припомни, че последователи на Фалун Гонг в България са го потърсили за съдействие още като депутат от Обединените демократични сили в 39-ото Народно събрание (2001-2005 г.).

"Направих каквото можах; винаги съм подкрепял спирането на тази несправедливост срещу едни напълно мирни хора в Китай", заяви Иванов.

По време на пленарно заседание на 16 август 2006 г., депутатът повдигна въпроса за насилственото отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг в държавни китайски болници.

"... Мисля, че на всеки от тук присъстващите бяха раздадени материали на една твърде популярна организация не само в Китай, но и по света – Фалун Гонг, на насилственото отнемане на органи от членовете на тази организация", цитира Иванов стенограмата от заседанието.

Повод за думите на депутата бяха обсъждания на законопроект относно трансплантацията на органи и тъкани от човешки произход.

От Росица Йорданова, кореспондент на ИЦФДБ

https://www.falun-bg.info/news/bulgaria/888-kevr-predsedatel-izlozhba-falun-gong.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!