Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЦРУ: Ердоган е пред крах на държавата, ще нападне България, за да оцелее...

Анализ на ЦРУ за "непосредствени рискове" изтече в американски сайтове от ъндърграунда.
Според него, Ердоган е спечелил изборите, но реално се е укрепил в една разпадаща се държава.
За да оцелее, и да спечели време, не може да направи нищо друго, освен някоя военна операция, при това трябва да е бърза, евтина и успешна.
"Най-вероятно до края на 2018-та, или първите месеци на 2019-та година, Турция ще нападне, и вероятно лесно, ще окупира цяла България. Ердоган ще присъедини 100 хиляди квадратни километра и ще завземе Западното Черноморие. А пред привържениците си ще представи доказателство, че въздигането на новата Османска империя е започнало. Това ще му спечели години, дори турската икономика да рухне през това време." - пише в доклада.

Разузнавачите твърдят още, че целта е цяла България, а не просто няколко области, заселени с турци. България е едва 7 милиона души, т.е. под 10% от населението на Турция. Тя реално, като окупирана, ще създава по-малко проблеми, отколкото създават кюрдите, които са между 25 и 30 милиона. Но като териториално парче е "много сладка", защото връща отминалото величие на Османлиите, чиято държава опираше на Дунава и държеше самия център на Балканския полуостров.
Турция не може да настъпи никъде другаде с подобен успех. Срещу кюрдите ситуацията се влошава, а и в Северен Ирак и Сирия са предимно пустини, и няма какво да се завоюва. Армения е твърде малка, и е фактически придатък на Русия.
"А България е като една "златна ябълка", която никой не охранява. Прекрасна територия с  чудесен климат и природа, и почти без население, годно да воюва."
България е спасението на Ердоган, защото турският бизнес вече усеща ударите на кризата, инфлацията е неизбежна и ще има драстичен спад в жизнения стандарт. Подобна държава се крепи само с бляскави военни успехи, считат анализаторите от ЦРУ.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/07/blog-post_206.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!