Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Симеонов пред Епицентър.бг: Не обслужвам „редник Цеко“! Няма за какво да се извинявам на Сидеров!

„Засега коалицията „Обединени патриоти“ се запазва“. Това заяви пред Епицентър.бг вицепремиерът Валери Симеонов по повод провокираните от лидера на „Атака“ Волен Сидеров скандали в коалицията.  

Днес Сидеров заплаши, че ще поиска оттеглянето на Симеонов от изпълнителната власт. По-късно нахлу на заседанието на правителството с писмо в ръка, настоявайки да получи отговор какви нареждания и за какво са издавани, за да се предприемат конкретни мерки за проверки на обекти по Черноморието ни. В късния следобед лидерите на „Обединени патриоти“ са провели спешна сбирка, на която временно са потушили напрежението. 

„Виждате, че няма някакви действия в тази насока. Някоя от трите партии да е декларирала, че напуска, че разваля коалицията“?, каза лидерът на НФСБ в първия си коментар на тежките скандали в малката коалиция. Той допълни, че не е упълномощен да коментира решенията от заседанието на „Обединени патриоти“. 

„Как да приключи тази история, дявол да го вземе? Не мога да гледам в бъдещето!“, отговори той в типичен стил на въпроса на Епицентър.бг дали малката коалиция няма да се разпадне заради очевидно непреодолимите и трайни конфликти между партийните лидери. 

Няколко пъти днес Волен Сидеров обвини вицепремиера, че е обслужил и обслужва бизнес интересите на банкера Цеко Минев. „Не обслужвам никого. Прекалено независима единица съм, за да обслужвам когото и да е. Никой не може да ме накара да го обслужвам - нито срещу пари, нито срещу влияние, нито срещу каквото и да било. Така че - бъдете убедени, че никого не обслужвам“, отговори Валери Симеонов на обвиненията на коалиционния си партньор. 

Според него обаче не може да се постави знак на равенство между втория лифт на Банско и провалените поправки в Закона за приватизацията и следприватизацонния контрол. „Случаят с втория лифт на Банско би донесъл сериозни приходи на държавата и би решил един тежък проблем със зимния туризъм в курорта, което респективно ще бъде от полза като цяло за имиджа на България като туристическа дестинация. Докато другото (законовите поправки в полза на Кирил Домусчиев, б.р.) е да се лиши държавата от 58 млн. лв. В единия случай се осигуряват приходи за държавата, а в другия се ощетява“, заяви Валери Симеонов. 

Според Волен Сидеров обаче, държавата ще загуби не 58 млн.,лв., а 300 млн., тъй като братя Домусчиеви подготвяли фалит на Български морски флот. На въпрос дали това наистина е така, вицепремиерът отговори: „Не коментирам, нека отговори Волен Сидеров. Не искам отново да влизам в задочни диалози с господина“. 

Както Епицентър.бг писа, Валери Симеонов остава вицепремиер, а темата на неговата оставка е била оставена без коментар от премиера Бойко Борисов и с насмешка от министрите на днешното заседание на правителството. „Знаете ли кой ме е назначил мен за вицепремиер? За заместник министър – председател съм назначен от Народното събрание!“, бе категоричен заместник министър-председателят. 

Валери Симеонов повтори, че няма за какво да се извинява на Волен Сидеров. Припомняме, че докато не бяха коалиционни партньори и двамата бяха в изключително обтегнати отношения, лидерът на НФСБ определи симпатизантите на „Атака“ като „лумпени“. 

Сутринта в тв ефира, а и по-късно след като нахълта на заседанието на правителството Волен Сидеров заяви: "Аз очаквам извинение от Валери Симеонов. Един много добър юрист бе очернен тогава. Премиерът Борисов беше обвинен, че е зависим от Домусчиев. Това го каза от трибуната на Народното събрание. Ако аз и Николай Александров не получим извинение, ще заведем дело за клевета срещу него. Ще говоря с Даниел Кирилов и Бойко Борисов да направят същото. Не може това да се подминава като пролетен дъжд.", каза Сидеров.

Източник: http://epicenter.bg/article/Simeonov-pred-Epitsentar-bg--Ne-obsluzhvam--rednik-Tseko--parlamentat-me-naznachi-za-vitsepremier/160038/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!