Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Белгия: Първата ислямска държава в Европа

ЩЕ СТАНЕ ЛИ БЕЛГИЯ НАЙ-НОВАТА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА?

ЩЕ СТАНЕ ЛИ БЕЛГИЯ НАЙ-НОВАТА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА?

САМО 18% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, СМЯТАТ ИСЛЯМА ЗА СЪВМЕСТИМ СЪС ЗАПАДНИТЕ ЦЕННОСТИ 

Френският акроним на белгийската партия ISLAM (от англ. език – ИСЛЯМ) означава „Integrity, Solidarity, Liberty, Authenticity, Morality“, или „Неприкосновеност, Солидарност, Свобода, Автентичност, Морал“. Лидерите на партия ИСЛЯМ се стремят към превръщане на Белгия в ислямска държава. Те използват термина „ислямска демокрация“ и са определили крайна дата на проекта: 2030 година.

Според френското списание Causeur, „програмата е объркващо проста: да се заменят всички граждански и наказателни кодекси със закона на шариата“. Създадена през 2012 г., партия ИСЛЯМ веднага получава впечатляващи резултати. Цифрите са тревожни.

Ефектът от тази нова партия, според политолога Себастиен Бусоа, може да бъде „разрушаване на социалното тяло„. Някои белгийски политици, като Ричард Милър, вече се застъпват за забрана на партия ИСЛЯМ.

Френското седмично списание Le Point, разяснява детайли от плановете на партия ИСЛЯМ:
– „предотвратяване на пороците, чрез забрана на заведенията за игри (казина, игрални зали и агенции за залагания) и лотарията.“
– разрешаване на носенето на мюсюлмански забрадки в училище.
– споразумение за празнуване на ислямските религиозни празници.
– всички училища в Белгия да предлагат месо „халал“ („чисто“) в менютата си.
– Редуан Ахруч, един от тримата основатели на партията, също предлага сегрегация на мъжете и жените в обществения транспорт.

През 90-те години, Ахруч е принадлежал към Белгийския ислямски център, гнездо на ислямския фундаментализъм, където са вербувани кандидати за джихад в Афганистан и Ирак.

Партия ИСЛЯМ знае, че демографията е на нейна страна. Ахруч казва: „след 12 години, Брюксел ще бъде съставен главно от мюсюлмани“.

ТЕКСТЪТ ГЛАСИ: „НЕ ИСКАМЕ ДЕМОКРАЦИЯ, ИСКАМЕ САМО ИСЛЯМ“

Политическото движение започва в Моленбек, „бърлогата на белгийските радикали„, „гнездо за вербуване на кандидати за Ислямска държава в Ирак и Левант“. Джихадистите са размишлявали върху терористични атаки в цяла Европа и дори в Афганистан. В момента, 21 от 46 общински власти са мюсюлмани.

„Европейската столица“, пише Le Figaro, „ще бъде мюсюлманска до 20 години“.

„Почти 1/3 от населението на Брюксел вече е мюсюлманско“, посочва Оливие Серве, социолог в Католическия университет в Льовен. „Мюсюлманите, поради високите нива на раждаемост, ще са мнозинство след 15-20 години“. От 2001 година насам, Мохамед е най-разпространеното име, с което се кръщават момчетата, родени в Брюксел.“

Партия ИСЛЯМ работи в благоприятна среда. Според кмета на Брюксел, Иван Майер, всички джамии в европейската столица са „в ръцете на салафитите„. Наскоро белгийското правителство прекрати дългосрочното отдаване на най-голямата и най-старата джамия в страната, Великата джамия в Брюксел, на саудитското кралско семейство,“като част от програмата за борба с радикализацията“. Според властите, джамията е „разсадник на екстремизъм„.

Поверителен доклад от миналата година показва, че полицията е разкрила 51 организации в Моленбек с подозрения за връзки с джихадизма.

Вероятно е време на сънлива Белгия да се събуди и осъзнае какво се случва, защото прогнозите не са добри!

Основен източник: Gatestone Institute
/всички останали източници са посочени в статията/

Превод: Сетланс (България)

Източник: https://bultimes.com/%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D0%95%D0%B2%D1%80/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!