Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Край! Лилето вече няма да е министър, но вижте с какъв апетитен пост я уреди Бойко Борисов… Тя – готова, както винаги

ПАВЛОВАphpfl81pv_800x

Бойко Борисов е предложил министърът за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова да поеме организацията по създаването и управлението на бъдещия Глобален център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай, съобщават бг медиите.

Досега Павлова мина през какви ли не длъжности и постове както и колежката й Захариева, за които винаги и двете са готови – типични номенклатурни кадри.

Доста милиони ще бъдат излапани от бюджета…! Накрая, няма да има нито бизнес, нито глобален център…!

В предаването “Беновска пита” днес Лиляна Павлова коментира, че в следващите шест месеца ще се обсъжда как да се структурира този център за партньорство между 16-те държави от Централна и Източна Европа и Китай. По-голямата стъпка обаче ще е да убедим останалите държави да приемат този подход, допълни тя. Трябвало да бъдат убедени някои от останалите държави, които са скептични към този формат “по отношение на разделяне, правила и процедури”.

На няколко пъти Павлова подчерта, че спазването на европейските правила и законодателство ще е в основата на работата на този център. А това, че тя се очаква да оглави работата по създаването на центъра, трябвало да е гаранция за стриктното спазване на европейските правила.

Премиерът Бойко Борисов и председателят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян са изразили удовлетворение от постигнати резултати по време на срещите си в София. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Те са разговаряли преди отпътуването на Ли Къцян, който беше на официално четиридневно посещение в България.

По време на визитата двамата правителствени ръководители са разговаряли за задълбочаване на двустранното сътрудничество и за възможностите за допълнително активизиране на бизнес контактите.

В разговорите Бойко Борисов и Ли Къцян са подчертали важността на договореностите в София – ангажираността на китайската страна към проекта АЕЦ “Белене”, участието на Китай в реализирането на инфраструктурни проекти, съгласието за създаването на Глобален център за партньорство на държавите от ЦИЕ и Китай и подписаните документи за насърчаване на икономическото и търговското сътрудничество.

“Успяхме да постигнем големи резултати не само в двустранните ни отношения. Срещата на върха на “16+1″ също дава тласък за сътрудничество на едно по-високо ниво”, е заявил Ли Къцян.

Българският премиер Борисов е предложил министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова да поеме организацията по създаването и управлението на бъдещия Глобален център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай. 

В разговорите Бойко Борисов и Ли Къцян са посочили, че сътрудничеството в рамките на инициативата “16+1” има за цел да заздрави единството в Европа и да подпомогне развитието и реализирането на проекти в различни области между държавите от региона. 

Междувременно стана ясно, че Борисов е пратил специален букет за германския канцлер Ангела Меркел  по китайския министър-председател Ли Къцян, който замина за Берлин.

Преди малко премиерът Борисов е изпратил китайския премиер на летището.

Китайският гост бе в България са форума Китай – Източна Европа, известен като формат “16+1”. Заедно с него бе и съпругата му Чън Хон. Премиерът Борисов изпрати и г-жа Хон с разкошен букет розово-червени рози. 

Епицентър

Източник: http://onovini.com/2018/07/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BD%D0%BE/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!