Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кметът на Видин се похвали, че "Фолксваген" ще правят завод в града. Според запознати най - голям интерес немците са проявили към пътищата в региона и града...

От няколко дена във Видин се носи новината, че лично кмета Огнян Ценков се е хвалил, че е водил преговори с автомобилният гигант "Фолксваген" и до няколко месеца те пристигат в града да строят завод за производство на автомобили от марката.

Според запознати най - голям интерес немците са проявили към пътищата в региона и града, защото това щяло да им спести милиони от направата на трасета за краш тестове.


Естествено кмета се е хвалил, че от "Фолксваген" ще закупуват терена за завода, и ще има огромна комисионна и за него, но условието било в близките десет години пътищата в региона да останат в същото състояние, за да не влагат пари немците. Което щяло да бъде записано и в договорите при продажбата на общинските терени за завода.

Най - впечатлени били немците от улиците в кв. "Нов Път", по известен във Видин като циганската махала и споделяли притеснението си, че ако името отговаря на квартала, да не би в скоро време улиците да се ремонтират.

Източник: https://xaknewzz.blogspot.com/2018/07/blog-post_68.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!