Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Трус в кабинета. Пеевски изтегля хората - Бойко в паника...

За готвени оставки на трима министри свързвани с Делян Пеевски се шушука от няколко дена в кулоарите на Парламента.
Явно е че кабинета ще падне до няколко седмици, коментират още запознати, но за това явно трябва да се случи немислимото и негласният партньор в управлението на България Делян Пеевски, да оттегли министрите си.

Според запознати именно хората на Пеевски в кабинета Борисов 3 ще подадат едновременно оставки и това ще предизвика политическа криза, която ще доведе до оставката на кабинета.

Владислав Горанов (финансов министър) , Кирил Ананиев ( здравен министър) и Николай Нанков ( регионален министър) вече били написали своите оставки и чакали сигнала от Делян Пеевски, за да сринат за пореден път управлението на Бойко Борисов и кабинета му. И на тримата мотивите за оставките били, че не могат да се справят с проблемите си в секторите на които са ресорни министри и предпочитат да се оттеглят, вместо да продължават да задълбочават проблемите.

Наш източник ни информира, че информацията за оставките вече е достигнала до Бойко Борисов и Цветан Цветанов и те обещавали на Пеевски всичко, само да не оттегля хората си и да не предизвиква поредната политическа криза в партията им, при което Пеевски се е направил на луд и е казал, че няма такива намерения, но по запознати припомнят, че дори близкият до Делян Пеевски, Цветан Василев само два дни преди да му бъде срината банката от триото Пеевски, Борисов, Цацаров е получавал уверения и от тримата, че няма да има такива неща и те нямат такива намерения.

Явно е че картите вече са раздадени, както и че всички партии вече се готвят за нови избори, понеже европредседателството свършва, както и кабинета който беше създаден с изкуствената коалиция Герб - Обединени патриоти, които имат само едно нещо общо помежду си, че нямат спирачки, когато трябва да се откраднат публични средства в схема през обществени поръчки, коментират още хората в София и страната.

След труса, който предстои дори Веселин Марешки, който беше вкаран в парламента с неговата "Воля", за да крепи Герб в критични моменти, няма да успее да спаси правителството на Бойко Борисов, защото Волен Сидеров и Красимир Каракачанов вече били уговорили с БСП и ДПС как да се коалират негласно след следващите избори, като двамата били сигурни, че дори без Валери Симеонов и неговото НФСБ щели да вземат поне 10% на предсрочни избори. Друга причина за нови предсрочни избори бил страха на ДПС и половината от патриотите, че евентуално ако оставят Слави Трифонов да си направи партията и да се развие, може на следващи избори след три години да ги изхвърли от управлението на страната като се коалира с Бойко Борисов, с което те да станат излишни.

Източник: https://xaknewzz.blogspot.com/2018/06/blog-post_746.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!