Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Уволниха директор на китайска болница замесена в насилствено отнемане на органи

китайска болница директор

Китайският режим започна разследване на Шън Баоджун, вицепрезидент на Медицинската академия в провинция Хъйлундзян и директор на Четвърта филиална болница към Медицинския университет в Харбин, по подозрение в "грубо нарушаване на партийната дисциплина", съобщи държавната информационна агенция Синхуа на 7 април 2018 г.

Изразът "грубо нарушаване на партийната дисциплина" е често използван от китайските власти и е евфемизъм за корупция. Откакто пое властта през 2012 г., китайският президент Си Дзинпин провежда антикорупционна кампания, с която цели да елиминира политическите си врагове и да се отърве от служители, чието поведение не одобрява.

В официалната информация липсват подробности за престъпленията, в които е заподозрян Шън. Заслужава си да се отбележи обаче, че болницата, която той ръководеше до скоро, е свързвана с черния пазар на човешки органи в Китай.

Според медийни репортажи от близкото минало и негова биография, Шън е "заемал различни позиции и е получил редица награди". Той е добре известен както в медицинските, така и в академичните среди в Китай.

Китайският вестник Science and Technology Daily оповести на 11 март 2018 г. информация за доклад свързан с лечение на онкологични заболявания, дело на медицинския екип на Шън и публикуван в чуждестранно медицинско списание.

От 2009 г. се ширят слухове, че Шън е въвлечен в корупция. Публикация от март 2009 г. в Tianya, популярен Интернет форум в Китай, твърди, че Ян Йенмин, юридически представител на медицинска технологична компания в провинция Хъйлундзян, е искал "подаръци" и е приемал подкупи от името на Шън. От 2004 г. насам, "парите, придобити от Йен, са достатъчно да бъде осъден на смърт", се твърди във форума.

Слуховете, че Ян е корумпиран, се появиха около времето, когато Шън бе назначен за президент на Четвърта филиална болница на Медицинския университет в Харбин, през септември 2004 г.

Докато Шън управлява болницата в Харбин обаче, тя бива замесена в нещо далеч по-страшно от корупция.

Според доклад от октомври 2006 г. на Minghui.org (базиран в САЩ уебсайт с информация за преследването на духовната практика Фалун Гонг в Китай), Катедрата по анатомия в Медицинския университет в Харбин е използвала изоставена фабрика в края на града, за складиране на мъртви тела и продажбата им зад граница. Местни жители забелязали често мистериозни коли да влизат и излизат от сградата на фабриката през нощта, и подали сигнали в полицията.

От Медицинския университет в Харбин изпратили вътрешна заповед до служителите си, за да предотвратят инцидентът да бъде допълнително раздут, пише още Minghui.org.

Органи от Фалун Гонг

Докладът е част от световна кампания, започнала през 2006 г., за разследване на твърдения за насилствено отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг в Китай.

Фалун Гонг, още известен с името Фалун Дафа, е медитативна практика, базирана на принципите Истинност, Доброта, Търпение. Воден от убеждението, че популярността на групата (70-100 милиона души до 1999 г., по данни на китайското правителство) е заплаха за властта на партията, бившият партиен лидер Дзян Дзъмин започва национално преследване на последователите на Фалун Гонг.

Дзян мобилизира държавния апарат, за да арестува и задържа последователите. Има данни за смъртта на над 4000 последователи вследствие на изтезания и малтретиране в арести, трудови лагери и затвори. Истинският брой на жертвите обаче вероятно е много по-голям, но и трудно доказуем, заради цензурата в Китай.

Според разследващи, голям брой последователи на Фалун Гонг, държани в центрове из цял Китай, са станали жертви на насилствено отнемане на жизненоважните им органи, по този начин захранвайки многомилионна индустрия за трансплантации.

Първа, Втора, Трета и Четвърта филиални болници към Медицинския университет в Харбин са включени в списък на заподозрени в участие в насилствено отнемане на органи. Списъкът е публикуван от Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (СОРПФГ).

В телефонен запис, направен от експерти на СОРПФГ, д-р Чън Джаойен от Медицинския университет в Харбин заявява, че там са "започнали да извършват трансплантации на бъбреци от живи хора след 1999 г." Именно през 1999 г. започва преследването на Фалун Гонг в Китай.


От ТheЕpochТimes.com

https://www.falun-bg.info/news/world/866-direktor-kitaiska-bolnica-uvolnenie-organi.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!