Следвайте "Буднаера" в Телеграм

80-годишен китаец очаква присъда за практикуване на Фалун Гонг

80-годишният Джън Дъцай от район Сяоин на град Джуанхъ, китайската провинция Ляонин, е незаконно арестуван в дома си на 4 септември 2017 г., тъй като разговарял за Фалун Гонг с жители на град Гуанминшан.

Полицаи го отвеждат в център за задържане. На следващия ден обискират дома му. Близките на Джън получават съобщение, арестът му е официално одобрен на 15 септември 2017 г.

След 37 дни в ареста, възрастният човек е освободен заради здравословни проблеми. На 14 март 2018 г. го призовават да се яви в съда за съдебен процес.

Фалун Гонг, още известен с името Фалун Дафа, е традиционен метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Заради огромната си популярност и въпреки аполитичния си характер, Фалун Гонг е смятан за заплаха за властта на партията и преследван е от китайските власти от 1999 г. насам, в разрез с конституцията на Китайската Народна Република и международни съглашения, ратифицирани от Китай.

Предишни арести

През 2000 г. Джън пътува до Пекин, за да информира властите за същността на духовната практика Фалун Гонг и моли за спиране репресиите срещу нейни симпатизанти. Полицаи го арестуват и бият толкова жестоко, че изгубва слуха си. Нанасят тежък побой и на сина му, който го придружава.

На 15 февруари 2010 г. го арестуват отново и го осъждат на три и половина години затвор в Далиен. Там Джън получава сърдечен удар, заради което е откаран по спешност в централния медицински център "Чунлиу", Далиен. През целия период на лечение мъжът е прикован с белезници към болничното легло.

С празни ръце

Трима служители на полицейското управление в Гуанминшан претърсват дома на Джън на 23 юни 2017 г., въпреки липса на заповед за обиск.

Джън се обръща към тях: "Практикуващите Фалун Дафа просто се опитват да бъдат добри хора. Какво очаквате да намерите?"

След като не откриват каквото и да било подозрително в дома на Джън, полицаите си тръгват с празни ръце.

От Ru.Minghui.org

https://www.falun-bg.info/news/persecution-china/862-kitai-prisyda-provincia-liaoning.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!