Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Михаил Велер: В Европа сега тече културно и етническо заместване

"В какво се състои главното зло в съвременния свят? В Европа това е загубата на воля за живот. Размекнаха се от изобилие и станаха плячка за всеки варварин..." Такава присъда на Стария свят произнася писателят Михаил Велер в книгата си "Подумать только!...", в която става дума не само за скандалите в журналистиката, но и за най-насъщните проблеми на Русия и света.

Кой с кого воюва? 

Юлия Шигарева, "АиФ": Михаил Иосифович, аналитиците едва ли не всяка седмица заявяват, че някой всеки момент ще провокира Трета световна. А вие във вашата нова книга твърдите, че тази война отдавна тече. Кой против кого воюва? 

Михаил Веллер: Да си припомним историята на Древния Рим. Към 200 г. сл. Хр. римлянките престанали да раждат. Латините като народ започнали да измират. Започнало да тече етническо, културно и религиозно заместване на коренното население. Така че и в Европа (а отчасти и в Русия) в момента тече аналогичен процес: етническо, културно и религиозно заместване. 

А какво е войната? Това е не само да наложиш на противника своята воля, да го накараш да прави, каквото трябва. Това е и възможност да се използват неговите ресурси, неговата територия и неговия народ в свой интерес. А ако това е в твой интерес, да премахнеш напълно неговия народ и да го замениш със свой. За да се постигнат тези цели съвсем не е задължително да се воюва: тук на ход идва стратегията на косвените действия. Същото става в момента между света на исляма и християнския свят. 

Защото християнският свят не иска да ражда. Християнският свят твърди, че главната цел на живота е индивидуалното наслаждение и че никой не носи отговорност нито за поколението, нито за народа, нито за бъдещето: само за себе си. Подобни случаи в историята винаги са свършвали много зле. И сега свършва пред очите ни. Ето какво имам предвид в израза "Третата световна война тече сега." И нашата цивилизация я губи всеки ден. 

— А политиците в европейските страни не забелязват ли тази опасност? Всъщност единствената заплаха, за която крещят, е Русия? 

— На Запад върви битка за гласовете на избирателите. Колкото повече безделници и малцинства има, толкова по-широка е електоралната база на демократичните правителства. Пускаш в страната различни тунеядци и им казваш, че само ти ще им гарантираш безопасност и всички блага. И нека собственият ти народ да ридае: "Докога ще насилват нашите жени? Докога ще колят нашите младежи? Докога ще живеят за наша сметка и ще ни плюят в лицето с минаретата си?" Политиците не ги е грижа за това. 

Днес левичарската демагогия на Запад стана съвсем нетърпима и много агресивна. Тя не търпи никакво инакомислие. Изборът е прост: или си либерал-социалист, или си негодник фашист. Фашистите са всички, които не споделят техните ценности. Съпротивляваш се срещу пропагандата на хомосексуализма? Фашист! Искаш новопристигналите да се адаптират към културата на твоята страна? Фашист! 

За тези политици Русия е много удобно плашило. Тези руснаци, с техните ракети и бомби, с техните агресивни завоевания са нашият общ външен страшен враг. А общият враг циментира. Помага да се крепи единството на Евросъюза. 

Разрушаване на морала 

— Защо изобщо в европейските общества стана възможно всичко, върху което до неотдавна бяха наложени строги забрани? 

— Това започна в края на 1960-те, когато на сцената излязоха бейби-бумърите, децата на следвоенния демографски взрив. Те нямаха къде да използват своята енергия: всички революции бяха завършили. Но на младежта е присъщо да се бунтува, за да утвърди себе си. Така и това поколение устрои бунт, заявявайки: "Забранено е да се забранява." Крайно глупав лозунг. Защото всички забрани водят до 10-те библейски заповеди: не убивай, не кради, не прелюбодействуй и пр. 

И понеже нямаха сили да съборят държавата изцяло, бунтарите решиха да разрушат нейната култура отвътре. Започвайки с идеята за отменяне на половия морал. В западния свят понятието за разврат изчезна. Както и понятието добродетел. В съзнанието на масите активно се внедрява идеята за равенство на 18-годишната девственица и 20-годишният младеж, които трепетни вървят под сватбения венец, и 70- годишният педераст, който се жени за друг такъв, също 70- годишен педераст. И ако ти посмееш да се изкажеш за ставащото точно с тези изрази, ще бъдеш наречен "хомофоб", "секс-шовинист". Ти ще бъдеш расист, нацист и враг на всичко добро. 

Такова разрушаване на морала е разсрочено разрушаване на държавата. Усредненият западен социум се превърна в аморфна маса и става абсолютно беззащитен против архаичното общество. Защото архаичното общество — това е система на най-жестоки императиви и табута. И когато 1000 чеченци се преселват в Берлин, те правят с Берлин всичко, което поискат. Защото те са храбри, нагли и сплотени. И имат твърди представи за това какво може и какво - не. А западните хуманисти само разперват ръце... 

— Значи инстинктът за самосъхранение на нашия народ е по-силен, отколкото у европейците? Ние стоим в отбрана на тези идеи. 

— Някога Едуард Дженър използвал ваксина против едра шарка. А Ницше е казал: "Това, което не ме убива, ме закалява." През 1917 год. Русия получи голяма доза ваксина от левичарските учения. В резултат от тази ваксина страната загуби десетки милиони хора. Но оцеля. И у оцелелите се образува мощен имунитет към тази зараза, която ненавиждат с всички фибри на душата си, защото твърдо знаят какво представлява тя. 

Лявата идеология, която днес господства на Запад, това е безстопанствена гледна точка. Тъй като това, което днес се нарича европейски ценности - права на човека, свобода словото и вероизповеданието и пр. — се е превърнало в своята противоположност. В Европа е под въпрос правото на живот: то се нарушава от терористичните актове. Няма право на свободно слово: ти не смееш да гъкнеш против съществуващата идеология. Не са защитени правата на личността. Защото ако полицията влезе да залавя престъпници в арабския район и си "превиши силата" при опита за арест, тя ще отиде на съд. И мигрантите с радост бият полицията. Затова тя бяга от арабския район като дявал от тамян. 

Ето в какво са се превърнали европейските ценности. Правата на сексуалните малцинства - това са безстопанствени правила. Те водят към демографски колапс на етноса. Огюст Конт, създател на философията на позитивизма, е казал: "Демографията — това е съдба". Либералите не искат да чуят това. Те смятат, че ако жената поддържа движението "чайлдфри", това е нейно абсолютно право. И тя лично не носи никаква отговорност пред бъдещето за изчезването на своя народ. 

Усредненият западен социум се е превърнал в аморфна маса и става напълно беззащитен срещу архаичното общество. 

- Може би нас затова не ни обичат на Запад, защото ние запазваме традиционните ценности, не приемайки пропагандата на техните възгледи? 

— Ами и ние не падаме по-долу... Не сме чак толкова бели и пухкави. Знаете ли, и там на мнозина техните работи също не им харесват. Но едни се боят да възразяват гласно, други пригласят... А трети биха искали да мислят другояче, но така дълго са ги обработвали, че те са повярвали, че авторитетите знаят по-добре.
Що се отнася до нашата линия на поведение... Ако искаш да се съобразяват с теб, действай така, че да се съобразяват с теб. Първо, трябва да бъдеш силен и богат. Второ - умен и справедлив. Трето, изкуството на политиката се състои в това да правиш постъпки и да произнасяш думи, които ще предизвикат предвидените от теб и необходимите ти последствия. Четвърто, политиката е устроена така, че победителят винаги е прав, а победеният е виновен. Така че варианти няма: трябва да се побеждава. 

Трябва да се учим от др. Сталин, който много меко постилал, но после на всички им било много твърдо за спане. Не, не да се учим от методите и от целите! А от това, че трябва да постигаме своето. 

— На въпроса за Сталин. В допитването, проведено от център "Левада", гражданите на РФ го поставиха на първо място между най-изтъкнатите личности на всички времена и народи. Дали те гласуваха именно за него или с този избор изпращаха някакви сигнали на властите? 

— В допитването ставаше дума за изтъкнатите личности не само в руската, но в цялата световна история. Запитаните дадоха три от 20 възможни места на чужденци - Наполеон, Айнщайн и Исак Нютон - и 17 на наши герои. Едва ли това, при цялото ми уважение, съответства на приноса на руснаците за световната цивилизация. 

"Левада" са попитали 1600 души от 137 населени места на РФ. Не знам какво е било образованието и материалното положение на анкетираните. А много би ми се искало да се изясни какъв е образователният им ценз, какви оценки са имали в училище по история и география. И за кои хора изобщо знаят? Това е много важно за разбирането на резултатите от допитването. Днес хората четат все по-малко. Все по-малко знаят за заобикалящия ни свят. Книгоиздателството продължава да се унищожава. Броят на книжарниците в сравнение със съветските времена се е съкратил десетки пъти. Книгите стават все по-скъпи. Но пък се говори много, че трябва да четем повече. Аха! Веднага си спомням стария съветски анекдот за двете книги: едната е спестовната, а другата - уставът на партията. Ето, че не четат... И на допитванията така отговарят... 

Що се отнася до победата на др. Сталин... Хората, които са го поставили на първо място нямат предвид дребния Йосиф Висарионович Джугашвили, с тесните гърди и изсъхналата ръка. Те имат предвид великия, мъдрия, строгия, но добрия Сталин в изпълнението на артиста Геловани. Красавеца с умни, малко уморени очи, който денем и нощем мисли само за благото на страната и народа. Той разстрелва крадците на хазната, обикновените работници стават герои на социалистическия труд, прочути по цялата страна, като др. Алексей Стаханов, знатен миньор. И има ред в страната. А след него остават само пари за членски внос в чекмеджето на бюрото, стар шинел и кърпени ботуши. 

Давайки своите гласове за др. Сталин, народът показва, че иска да дойде някой и да унищожи целия този нагъл, самозабравен боклук. Това е вечната, архетипна за руския народ, мечтателна потребност да има добър цар, който ще укроти болярите и ще се погрижи за хората.

Превод: "Гласове" 

Източник: http://www.aif.ru/politics/world/mihail_veller_evropa_ubivaet_sama_sebya

Източник: http://www.glasove.com/categories/na-fokus/news/mihail-veler-v-evropa-sega-teche-kulturno-i-etnichesko-zamestvane

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!