Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Списание 8: Фалун Дафа преобразява доживотен затворник от Стара Загора

затвор списание 8 Фалун Дафа

(Списание 8)

Научнопопулярното Списание 8 публикува в майския брой на 2018 г. статия със заглавие "Свободен в затвора" за български последовател на духовната практика Фалун Дафа.

Статията проследява любопитната история на 47-годишния Костадин Василев, с прякор Коцето, който излежава доживотна присъда в затвора в Стара Загора. Неговият живот се променя изцяло, след като родни последователи на Фалун Дафа представят метода за усъвършенстване на духа и тялото в затвора.

"С практиката всичко се обърна на 180 градуса, мисленето ми се промени изцяло. В момента изобщо не ме притеснява, че съм в затвор с доживотна присъда", споделя Костадин в статията, и продължава: "Единствено важно е, като стана, да си направя упражненията, да започна да чета, да се занимавам с практиката и принципите и всичко останало се подрежда! Благодарение на Фалун Дафа изтрих моя 'списък за разправа' след затвора; разбрах защо се случват и са се случили нещата в моя живот; осъзнах, че човек не трябва да държи в себе си гняв и омраза. Разбрах, че да си практикуващ Фалун Дафа, е мисия и трябва да спазваш трите принципа – тогава вървиш напред."

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна китайска духовна практика на високо ниво за усъвършенстване на духа и тялото. Включва философия, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения.

Впечатлени от забележителния напредък у Костадин, властите в затвора в Стара Загора препоръчват въвеждането на Фалун Дафа и в другите затвори в страната.

В брой 8 от 2016 г. Списание 8 публикува друга статия, която разказва подробно за същността на Фалун Дафа и продължаващото преследване на нейните последователи в комунистически Китай.

От Кремена Крумова, кореспондент на ИЦФДБ

https://www.falun-bg.info/news/bulgaria/848-spisanie-osem-dozhivoten-zatvornik.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!