Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Счетоводителката Теменужка Петкова най - накрая си призна: "Да ставаме бунището на Европа за ядрени отпадъци."

Тази сутрин в студиото на БТВ министърката на енергетиката в България, която ту подава, ту оттегля Оставка си призна на глас, че вече сме готови да бъдем бунището на Европа за ядрени отпадъци!!!

Според Теменужка Петкова нямало място за притеснение, защото вече сме получили лиценз от Европа за изграждане на сметището за ядрени отпадъци и финансирането изцяло щяло да бъде от заем на "Европейската банка за развитие".

Вече е ясно, че АЕЦ " Белене" може и да се построи някога в бъдеще време и то само ако Герб и бандата им некадърници не са на власт, но пък за сметка на това, ще строим със заем сметище за ядрени отпадъци на територията на АЕЦ"Козлодуй"

Интересното е, че Теменужка Петкова, която все пак е счетоводителка по образование, не отрече, че в Унгария в момента си строят АЕЦ "ПАЧ" със заем от Русия, който забележете ще се изплаща в следващите 21 години, от деня в който централата им заработи и всички лихви по заема са фиксирани!

Според счетоводителката министър това в България било невъзможно, защото сме щели да променим задълженията на България и още един кредит дори при тези условия щял да ни развали кредитният рейтинг?! Каквото и да значи това. Искаме да припомним на Теменужката на Гинка, че България вече тегли кредит да плати оборудването, заради арбитража, който именно нейните експерти загубиха умишлено, за да платим на Русия 3 милиарда и още веднъж теглихме заем за да платим загубите КТБ, банка която също беше свързана с АЕЦ"Белене" - но както се казва, когато си имаш счетоводител за министър на енергетиката не трябва да очакваш друго освен загуби за България.

И не забравяйте, че не трябва да се притеснявате, България вече има лиценз да бъде бунището на Европа за ядрените им отпадъци и естествено сметището ще се строи с еврозаем, който естествено ще усвоят фирмите на Герб, чрез обществена поръчка и после знаем какво ще е качеството, но както разбрахте, не трябва да се притеснявате, вече имаме лиценз...
Интересно ни е в цялата схема, къде са така наречените Зелени, които явно обичат да маршируват само за Пирин?!

Източник: https://xaknewzz.blogspot.bg/2018/05/blog-post_907.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!