Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мария Габриел: Повече от тревожна новина! Италия обмисля да напусне еврозоната!

габриел36142990_303

„Повече от тревожна е новината за идеята Италия да напусне еврозоната. Нека имаме сили да реформираме нещо, което критикуваме, вместо да бягаме.“ Това коментира пред БТВ българският еврокомисар Мария Габриел пред БТВ.

Според нея, бъдещето на Съюза е тема, която е в центъра на много дебати през последните месеци.

По-рано днес се появиха съобщения в различни италиански медии, които хвърлиха в смут еврочиновниците. 

Излизане от еврозоната, предоговаряне на европейските договори, анулиране на италиански дълг от 250 милиарда евро от Европейската централна банка (ЕЦБ) са сред мерките в проект на “договор за създаване на правителство” между крайнодясната “Лига” и популисткото Движение “Пет звезди” в Италия. Документът е публикуван във в. Huffington Post.

Информацията е “преувеличена” и “доста изменена”, се казва в комюнике на двете формации, които продължават официалните си преговори за съставяне на правителство от антисистемни партии.

От месеци България отстоява ясно позицията в защита на правата на превозвачите. Трябва да намерим компромис, който да позволи да вървим напред. Трябва да се вземат предвид реалностите на сектора. Вярвам, че ще се намери един удовлетворителен резултат. Позицията на правителството категорично не е закъсняла. Тази дебати в момента са много полезни. Това каза българския еврокомисар Мария Габриел пред БТВ.

Нека имаме силите да реформираме, нещо което критикуваме, вместо да бягаме. Надявам се, че разумът ще надделее, каза българският еврокомисар Мария Габриел по повод информацията, че Италия възнамерява да напусне Еврозоната. “Не съм съгласна с това, че се работи в интерес на големите страни. Трябва да се научим, че това зависи от нашата активност“, добави тя.

Епицентър, Факти БГ

Източник: http://onovini.com/2018/05/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B3%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BB-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!