Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Джамбазки: Бойко е продал шофьорите, срещу удостояване с ордена на "Почетния легион"...

Невиждан скандал е на път да избухне в управляващата коалиция, след като преди минути евродепутатът Ангел Джамбазки обвини премиера в по същество национална измяна. "Всичко с камионите е решено. Изхвърлят ни. А Бойко Борисов в замяна ще получи от Макрон ордена на "Почетния легион" - най-високото френско държавно отличие" - това написа в профила си в Туитър, Джамбазки.

Според евродепутата, Бойко е нагласил работата чрез процедурни хватки, които зависят от водещия председателството. Сега на гласуването, предложението ще мине с минимално мнозинство. "Всъщност като държим председателството, можеше с това минимално мнозинство да отхвълрим проекта. Фактически всичко е решено еднолично от Борисов. Заради един орден, губим 70 хиляди камиона" - покрусено каза заместникът на Каракачанов.

Самият Джамбазки се бори в Европарламента срещу директивата, но там ситуацията е безнадеждна, защото големите държави имат огромно мнозинство като брой евродепутати. Шансът беше на Съвета, председателстван от Бойко, защото там гласовете на малките са по-значими. След като получи ордена, заедно с него върви и титлата "кавалер на Легиона".

Други видни негови носители са Меглена Кунева и Симеон Сакскобурготски.

Източник: https://xaknewz.blogspot.com/2018/05/blog-post_773.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!