Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прессъобщение: Позиция на Българска Фалун Дафа Асоциация във връзка с изложбата "Човешкото тяло – науката в нас" в София

прессъобщение Българска Фалун Дафа асоциация

От Българска Фалун Дафа АсоциацияИзложбата "Човешкото тяло – науката в нас", която се провежда в София от 14 април до 31 май 2018 г. и в която са показани истински трупове на хора, мумифицирани чрез така наречената пластинация, е нехуманна, нарушава човешкото достойнство, включително достойнството на починалите хора. Не е ясно от къде са взети труповете и дали са дарени по законен начин.

Такава изложба беше показана за първи път през 2013 г. в София. Тогава международни доклади насочиха вниманието към факти, според които някои от труповете са на екзекутирани затворници и на практикуващи китайската система за самоусъвършенстване Фалун Дафа, които са затворници на съвестта в Китай. Те от години се използват като жива банка за донори на органи от китайската комунистическа партия.

Според доклада "Кървава реколта/Клането: Актуализация" публикуван през юни 2016 г., основната популация в Китай, която става жертва на насилственото отнемане на органи, са затворници на съвестта, най-вече последователи на духовната практика Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг. Според доклада, в този "бизнес" може да е отнет живота на над 1,5 милиона души в Китай.

Когато през 2008 г. Premier Exhibitions показа изложбата "Тела" в Ню Йорк, САЩ, компанията публикува изявление, наречено от много критици "бягство от отговорност". Според него, "човешките останки са получени от китайското Бюро на полицията и може да са от китайски затвори."

През 2013 г. изложбата, която трябваше да бъде показана в Израел, бе закрита предварително с решение на Върховния съд. Според съда, "поведението, на което са свидетели, нарушава човешкото достойнство, включително достойнството на мъртвите". Според ръководителя на движение "Еврейско лидерство" Моше Фейглин, някои хора вероятно са били убити заради тази изложба.

Покойният президент Уго Чавес не позволи изложбата да бъде показана във Венецуела през 2013 г. В Канада през 2012 г. изложбата бе посрещната с протести на граждани, защото представлява балсамирани трупове от Китай, за които няма документи, които да доказват, че телата са били дарени от донори по законен път. Причина за протестите бяха и опасения, че някои от телата са трупове на Фалун Гонг практикуващи.

Този вид изложби вече са забранени в редица градове по света като Париж, Дуйсбург, Будапеща и Прага.

През 2013 г. и Българската Православна Църква осъди изложбата с мъртви тела в София. Оттам призоваха българите да не посещават "тази безбожна, нехуманна и опасна за здравето на човешката душа изложба".

По повод същата изложба през 2013 г., Божидар Димитров, тогава директор на Националния исторически музей, призова: "Прокуратурата трябва да забрани изложбата на мъртви човешки тела в ЦУМ, защото в нея може да има елемент на престъпление срещу човечеството." Според Димитров, прокуратурата е трябвало да задържи организаторите на изложбата и да разследва откъде са се появили човешките тела и как са починали хората, на които принадлежат.

Като Асоциация на хора, занимаващи се с духовна практика за подобряване на морала и духовно и личностно израстване, призоваваме отново, както и през 2013 г., българските граждани да не посещават изложбата "Човешкото тяло – науката в нас". Да осъдят показването ѝ, да осъдят отнемането на органи и използването на трупове на хора, които не са дали съгласие за това или които са използвани насилствено. Подобни изложби не може да са част от хуманно, алтруистично и здравомислещо общество, към каквото се стремим.

Според нас, показването на подобни изложби съдейства за разрастване на тези неетични "бизнеси" в Китай и прави хората, подкрепящи и дори наблюдаващи тези изложби, неволни съучастници в престъпления срещу личността, човека и човечеството.

За контакт: 
Георги Плешков, 0888 57 66 75
Радослав Стоянов, 0879 43 04 60

https://www.falun-bg.info/news/bulgaria/846-bylgarska-falun-dafa-asociacia-izlozhba-choveshko-tialo-nauka.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!