Кръгла маса за трафика с органи в Китай: Разследвания и свидетелства (видео)

кръгла маса отнемане на органи трансплантации

Международната коалиция за прекратяване злоупотребите с органи в Китай (ETAC) организира кръгла маса, в която експерти обсъждат реалността с трансплантациите на човешки органи в съвременен Китай.

В първия от общо четири епизода на кръглата маса ще видите:

- какви са разликите между Китай и останалия свят по отношение на откриване на съвместим орган и неговото присаждане на пациент;
- как е потвърдено, че в Китай се извършват значително повече трансплантации от официално обявените от правителството;
- защо е трудно за вярване, че в държавни болници в Китай се извършват убийства на затворници на съвестта с цел продажба на органите им за трансплантация;
- от къде идват органите за трансплантация в Китай.

Международната коалиция за прекратяване злоупотребите с органи в Китай (ETAC) е основана в САЩ. Нейни членове са адвокати, учени, лекари, специалисти в областта на етиката, изследователи и правозащитници, отдадени на мисията да прекратят насилственото отнемане на органи в Китай.

В кръглата маса участват тримата основатели на ETAC: канадският адвокат Дейвид Матас, бившият канадски държавен секретар Дейвид Килгор и американският разследващ журналист Итън Гутман. Също журналистът китаист Мат Робъртсън от медията "Епок Таймс" и Мис Канада за 2015 г. и активист за човешки права Анастейша Лин. Модератор на дискусията е Крис Чапъл, водещ на комедийното телевизионно шоу "Китай без цензура".

Матас, Килгор и Гутман са автори на доклада "Кървава реколта/Клането: Актуализация", публикуван през юни 2016 г.

Докладът документира в детайли екосистемата от стотици китайски болници и трансплантационни центрове, които работят в Китай от 2000 г. насам.

Авторите предполагат, че действителният брой извършени трансплантации в Китай е между 60 000 и 100 000 годишно - в пъти повече от официално обявените от китайското правителство 10 000 трансплантации годишно.

Според доклада, основната популация в Китай, която става жертва на насилственото отнемане на органи с цел трансплантация, са затворници на съвестта, най-вече последователи на духовната практика Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг.

Във втория епизод на кръглата маса очаквайте повече информация за жертвите на този нов вид геноцид.

От Кремена Крумова, кореспондент на ИЦФДБ

https://www.falun-bg.info/news/world/841-trafik-organi-kitai.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!