Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Русия ще инвестира $100 млрд. на Балканите, в България - не...

Русия ще инвестира 100 милиарда долара в икономически проекти на Балканите в следващите 5 години.
Това стана ясно при представянето на програмата на новото правителство, след като президентът Путин преназначи Дмитрий Медведев за нов мандат.
Икономическата програма на Русия включва увеличаване на БВП с поне 25% в рамките на следващите 5 години, като основен елемент от тази стратегия са и инвестициите в региони, които могат да осигурят бърза възвращаемост.
Балканите са такъв регион, защото през тях могат да минат много енергийни и транспортни проекти, които веднага да започнат да носят печалба.
Русия се вложи пари основно в газопроводи, нефтопроводи, рафинерии, летища и атомни централи.

Лъвският пай от парите ще получи Турция, през която ще мине газът за половин Европа, и също така - Русия ще и построи АЕЦ.
Следва Гърция, която е следваща по трасето на газа, както и Македония и Сърбия.
Русия ще инвестира също в пристанища, но такива на Средиземно море, където ние излаз нямаме.
Ще бъде построено също ново летище в Северна Гърция - най-вероятно около Солун. Целта е да се подпомогне потокът от руски туристи.
Сърбия ще получи наем от 1 милиард долара на година за руската база до Косово, където ще се разположат ракетите "Искандер".
В изброяването на инвестициите никъде не бе спомената България. Това вероятно е така, защото тук руските пари не са желани. На Южен Поток бе намерен заместител в лицето на Турски поток, а вместо "Белене" ще се вдига абсолютно същата централа при Ердоган.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/05/100.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!