Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сърбия ще получи наем от $1 млрд. на година за руска база до Косово, ние на САЩ ги даваме без пари...

Сърбия ще получи наем от 1 милиард долара на година за руската база до Косово, където ще се разположат ракетите "Искандер".
Това стана ясно при представянето на програмата на новото правителство, след като президентът Путин преназначи Дмитрий Медведев за нов мандат.
Русия ще инвестира 100 милиарда долара в икономически проекти на Балканите в следващите 5 години.
Икономическата програма на Русия включва увеличаване на БВП с поне 25% в рамките на следващите 5 години, като основен елемент от тази стратегия са и инвестициите в региони, които могат да осигурят бърза възвращаемост.
Балканите са такъв регион, защото през тях могат да минат много енергийни и транспортни проекти, които веднага да започнат да носят печалба.

Русия се вложи пари основно в газопроводи, нефтопроводи, рафинерии, летища и атомни централи.
Лъвският пай от парите ще получи Турция, през която ще мине газът за половин Европа, и също така - Русия ще и построи АЕЦ.
Следва Гърция, която е следваща по трасето на газа, както и Македония и Сърбия.
Русия ще инвестира също в пристанища, но такива на Средиземно море, където ние излаз нямаме.
Ще бъде построено също ново летище в Северна Гърция - най-вероятно около Солун. Целта е да се подпомогне потокът от руски туристи.
В изброяването на инвестициите никъде не бе спомената България. Това вероятно е така, защото тук руските пари не са желани. На Южен Поток бе намерен заместител в лицето на Турски поток, а вместо "Белене" ще се вдига абсолютно същата централа при Ердоган.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/05/1_81.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!