Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Меркел Вдигна БУНТ Срещу САЩ! НАТО СЕ ЦЕПИ! Ето какво се случва:

Агресията на САЩ срещу Русия доведе до тежко разцепление в структурата на НАТО. Вчера Германия категорично отказа на Вашингтон да участва в каквито и да е реални военни действия срещу Москва, пише немското издание „Шпигел“.

През последните седмици в германските ВВС се случва нещо сензационно: 8 % от пилотите са хвърлили оставките си с мотива, че не искат да участват в истински битки срещу… руснаците!, съобщава немската преса.

Вчера пък Германия най-официално заяви на САЩ, че няма да се включи в никакви реални военни операции по източните граници на НАТО, т.е., срещу Русия. За да оправдаят бунта си срещу милитаристичната политика на Вашингтон, германците заявиха, че имали само четири изтребителя, годни за бой. А на останалите 120 летателни бойни машини не им работела защитната система.

Преди седмица Ангела Меркел обеща на Доналд Тръмп, че Германия ще вдигне разходите си за отбрана на 2 % от БВП (нещо, за което САЩ върло притискат да направят всички държави от НАТО). Немският канцлер обеща също, че ще се включва по- активно в ученията на Алианса.

Не се мина и седмица от клетвите на Меркел във вярност към НАТО и САЩ, и… изведнъж немските изтребители се оказаха развалени и негодни за бой. А Германия побърза да заяви, че с такива бракми няма да участва в реални военни действия.

През последните месеци Ангела Меркел води изключително йезуитска политика спрямо САЩ. Немският канцлер уж подкрепя всички анти-руски инициативи на Вашингтон. Но само на думи, без да предприеме каквото и да е действие в тази посока. Очевидно е, че Германия няма намерение да се конфронтира с Москва. А Меркел дори дръзна да заяви пред Тръмп, че лошите отношения с Русия не са от полза за никого.

Или поне не са в полза на Германия. Американските санкции срещу Русия вече влияят изключително негативно върху немската икономика. Освен това, Германия и Русия започнаха строежа на газопровода „Северен поток“- 2, който е стратегически проект и за двете държави. За да го защити, Меркел се старае да балансира между икономическото си партньорство с Москва и политическата си зависимост от Вашингтон. И използва всяка ситуация активно да лобира пред Белия дом за облекчаване на санкциите срещу Русия.

Очевидно е, че Германия е започнала процес на еманципиране от САЩ. Макар и още съвсем плах. Вашингтон все още имат изключително силни позиции в ЕС, така че Меркел пипа с кадифени ръкавици.

Междувременно, Германия продължава да прокламира идеята си за създаване на европейска армия, която да е независима от САЩ. Засега обаче проектът изглежда много труден за реализиране, тъй като Европа е претъпкана с американски военни и бойната им техника. На практика, Стария континент е под US-обсада. А янките дори не си правят труда да крият двете причини заради които са тук – 1) за да нападнат Русия. 2) Да държат ЕС под контрол. Остава неясен обаче въпросът дали САЩ ще си намерят други съюзници в Европа, освен прибалтийските държави и Полша, които са и единствените активните участници в ученията на Алианса. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B5%D0%BB-%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D0%BD%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-180664/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!