Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нови 590 ареста на Фалун Гонг в Китай през януари-февруари

статистика арести Китай

590 последователи на Фалун Гонг са били арестувани и малтретирани от полицията в Китай през първите два месеца на 2018 г., сочат данни на уебсайта Minghui.org.

Последователите са на възраст между 13 и 90 години. Жители са на 28 провинции и общини. Най-много случаи на репресии са регистрирани в провинциите Ляонин (90), Шандун (84) и Дзилин (79).

73-годишната Гао от провинция Ляонин е арестувана на 11 януари 2018 г. за разпространение на информационни материали за преследването на Фалун Гонг. В полицейското управление ѝ нанасят побой. Когато роднините на Гао молят за освобождаването ѝ, те също са подложени на физическо насилие и заплахи.

Дъщерята на Гао разказва, че освен нея самата, полицаите малтретирали също баща ѝ и брат ѝ. Заключили бащата и брата в различни стаи. Когато дъщерята се опитала да възрази, полицаите ѝ поставили белезници. Един от служителите на реда я ударил по лицето, после я хванал за косата и със сила ударил главата ѝ в пода. Негов колега пък рязко издърпал окованите ѝ в белезници ръце, с което ѝ причинил неописуема болка. Тримата роднини били задържани за разпит цяла нощ.

Полицаите освобождават Гао едва когато близките ѝ заплащат глоба в размер на 2000 юана (510 лв.).

Финансови репресии

Освен физическо насилие, много последователи на Фалун Гонг страдат финансово. Полицаи са обискирали домовете на 175 от репресираните през първите два месеца на годината, и са иззели неправомерно ценности и предмети, свързани с Фалун Гонг.

16 последователи са принудени да заплатят глоби на обща стойност 90 030 юана (23 000 лв.).

В провинция Дзилин, социалното министерство е спряло изплащането на пенсии на последователи на Фалун Гонг, подали жалба срещу бившия лидер на китайската комунистическа партия Дзян Дзъмин, инициатор на репресиите срещу Фалун Гонг.

Преследването на Фалун Гонг в Китай е незаконно и противоречи на конституцията на Китайската Народна Република. Въпреки това се извършва от всички нива на държавното управление от 1999 г. насам. Причина за начало на репресиите е страхът и завистта на бившия лидер Дзян Дзъмин от огромната популярност на практиката - до 1999 г. тя има между 70 и 100 милиона последователи, повече от членовете на комунистическата партия в източната държава, които по това време са около 65 милиона души.

Ru.Minghui.org, falun-bg.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!