Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Внимание! ЕС ФАЛИРА! Белгия официално: БЪЛГАРИ, НАПУСКАЙТЕ ЕС!

Премиерът на Валония Пол Маниет призова след Великобритания, от ЕС да излязат и България, Румъния, Унгария и Полша.

Някои ще побързат да кажат, че този Пол Маниет е политикът, който спираше подписването на договора за „свободна“ търговия между ЕС и Канада. Че той е ексцентрик и не знае какво говори.

Само че който твърди това ще сбърка. Нека припомним, че същото се говореше за английския политик Найджъл Фарадж, който години наред призоваваше и работеше Великобритания да напусне Евросъюза. Тогава и за него се сипеха най-различни квалификации от рода на „ултра десен националист“, „нестабилен“, „луд“ и т.н. Няколко години след началото на борбата му обаче неговите възгледи бяха подкрепени и от официален Лондон, и от официален Вашингтон.

Истината е, че премиерът на Валония, която е една от двете съставни части на кралство Белгия, в качеството си на „лошо момче“, пръв каза онова, което Брюксел и Берлин все още не искат да обявят на всеослушание.

Нека се опитаме да открием скритите причини за това „изненадващо“ за българските „евроатлантици“, изявление на влиятелния белгийски политик.

Първата причина се корени в отношението на Вашингтон и Брюксел и към източно европейските, и към южно европейските държави в периода от 1991 г. до 2014 г., когато САЩ бяха всемогъщия хегемон на света. В общи линии действията и на ЕС, и на САЩ бяха насочени към пълно разгромяване на икономиките на страните от Източна Европа. Освен това същите упражняваха груб и жесток натиск и спрямо държавите от Южна Европа. От Гърция, Италия, Испания и Португалия се искаше да осъществяват някакви реформи, които приличаха много на „шокова терапия“, уж с цел икономии. Но всъщност истинската цел бе да унищожат постепенно южняшките и източните икономики и така да ги направят изцяло зависими от отвъдокеанския Хегемон САЩ.

Така и стана: Неолибералните Господари на света успяха да унищожат напълно Източна Европа, и съществено да отслабят Южна Европа.

И аха, чудовищната глобалистка неолиберална „революция“ да превземе цялата планета… но бе спряна на границите с Русия и Китай. Което пък вдъхнови поробените вече народи на Европа за по-силна и смела съпротива срещу глобалната американска чума. Това обърка плановете на Вашингтон и се наложи той да попромени стратегията си в движение. И наложи на Брюксел и Лондон да отделят огромни средства, за да поддържат криво-ляво рухналите по вина на янките икономики на източните и южни държави-членки на ЕС. И всичко това – само за да има някакво подобие на мир на повърхността на Евросъюза.

Това бе и основната причина за БРЕКЗИТ. Англичаните отказаха да късат от бюджета си стотици милиарди, за да се поддържат в полуживо състояние унищожените от тях и САЩ икономики на „бедните“ страни в ЕС.

И понеже англичаните си прибраха милиардите в техния бюджет, сега същото искат да направят и останалите все още богати страни от европейския Запад. Само че няма как да си го признаят. И затова пращат такива „лоши момчета“ като премиера на Валония Пол Маниет, които да действат на принципа „тебе думам дъще, сещай се снахо“!

Големият товар върху бюджета на ЕС, който стана непоносим с излизането на Великобритания от Евросъюза, се увеличи до колосални космически размери след появата на Доналд Тръмп на политическата сцена.

Както знаем, Тръмп поиска от западните държави да увеличат бюджетите си за отбрана и с тях да финансират НАТО, ако искат САЩ да ги защитава и в бъдеще. Защото САЩ вече нямали пари за харчене.

Тоест, на практика се оказа, че и метрополията Вашингтон, и нейните западни дружки от ЕС нямат вече пари, защото ги похарчиха за мегаломанския либерално-глобалистки „проект“, който трябваше да им осигури безпределна власт над света.

Само че „властта над света“ струва скъпо. А на Запада не му стигнаха парите и ресурсите да установи новия световен ред, който бе така замислен, че Запада отново да „властва“ над планетата. Поради тази причина в бюджета на ЕС рязко се съкращават парите за европроекти, предвидени за Полша, Литва, Латвия и Естония, за Румъния, за Унгария и т.н. За България не говорим, защото ние никога не сме получавали финансиране от Брюксел. От самото начало на членството ни те просто ни връщат само част от нашата годишна вноска в ЕС под формата на „европроекти“.

Казано с други думи: Пълната липса на пари заради задаващата се икономическа катастрофа на Запада е втората причина, поради която източноевропейските държави бяха призовани от белгиеца да напуснат ЕС и така да го освободят от задължението да ги финансира и в бъдеще.

И третата причина се крие във факта, че Евросъюза бе замислен като неолиберално, глобалистко гето, което да държи в подчинение народите, докато бавно и полека ги унищожава. И докато ги моделира в роби.

Лошото е, че неолиберализмът и глобализмът се провалиха като теория и практика в Европа, САЩ и в целия останал свят. Това беше последният отчаян опит на белите западни господари да задържат колониализма над планетата. И с този провал за световно господство Запада вече не можеше дори да мечтае.

Затова изчезна и причината, поради която след 90-та г. народите в Европа бяха приемани така безразборно и набързо в неоколониалния, глобалистки Евросъюз. Сега вече тенденцията е обратна. Държавите трябва да напускат ЕС, защото Запада няма пари да издържа и собствените си народи. А какво остава за чуждите?!

Ето защо трябва да се отнесем напълно сериозно към предупреждението на Пол Маниет. Защото той всъщност каза следното: „ЕС вече няма пари да издържа унищожените от него държави“! А нашите, български, политици вместо да квичат за еврофондове, каквито вече изобщо няма да има, да започват да оправят икономиката на страната.

И най-важното: България по най-бързия начин да напуска фалиращия Евросъюз, докато не са ни изгонили с шутове. Евроатлантическата „приказка“ свърши. Време е да влезем в реалността.

Защото нашето бъдеще не е с тези, които съсипаха България. А с Русия, която през 1878 г. я съгради от нищото.

Автор: Иво МакедонскиSkandalno.net

Източник: https://bultimes.com/%D0%92%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%95%D0%A1-%D0%A4%D0%90%D0%9B%D0%98%D0%A0%D0%90-%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%91/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!