Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германка пропътува 55 страни, открива смисъла на живота в Индия

германка смисъл на живота Индия

По тесните и прашни пътечки на индийския град Сарнат, сред къщите и зад масивна будистка ступа се намира малка къща за гости, за която се грижи една германка. Самата тя определя мястото като скромно и просто жилище, но в него цари осезаемо спокойствие, което изпълва дори цветята и дърветата растящи наоколо. Жената отдава заслугата за това усещане на своята духовна вяра във Фалун Дафа.

Кристианс Елизабет Тайх пристига в Индия на 21 години, като студентка по приложни изкуства и скулптура, и с влечение към рисуването. По онова време тя все още не знае, че ще се омъжи за индиец и ще превърне красивия град Сарнат в свой дом. Младата германка поема на дълго пътешествие, преди най-накрая да направи необичайна спирка в този древен град.

Крис, както я наричат роднини и приятели, от малка обича природата. По-късно проявява интерес към пътуване до далечни страни и запознаване с техните култури. В началото на 20-те си години се заема с изучаване на различни религии и философии и започва да пътува, предимно на автостоп.

"Все още съм влюбена в природата", казва Крис с откровено спокойствие. "В началото имах нужда да опозная живота и да видя света, но нямах пари. Имаше дори моменти, когато нямах пари за храна. Пътувах на автостоп из Франция, Испания, Италия, Холандия, Англия, Шотландия, Ирландия и Северна Африка. Обичах да чета книги и понякога дори спях на открито във ферми и гори."

Крис отива в Африка, където работи като социален работник и организира училища и домове за деца. По време на етиопския глад през 1985 г. младата германка се сблъсква отблизо с нищетата и смъртта. След седем години в Африка, Крис заминава за Южна Америка, където прекарва следващите шест години, като социален работник. След като вижда отблизо суровата житейска реалност, сърцето ѝ пожелава да разбере истинското значение на съществуването и причините за всички нещастия.

"Въпросите и търсенето продължиха, докато един ден в Бразилия видях брошура за Ладак, и тя отново ме привлече към Индия. Затова се върнах в Индия. След няколко години срещнах съпруга си и двамата се установихме в Сарнат", спомня си Крис.

"В Сарнат е изключително горещо и влажно. Затова всяка година започнах да прекарвам няколко летни месеца в Ладак. Веднъж, когато участвах във фестивал на жените, видях американка от китайски произход да прави медитация. Мигновено бях привлечена към нея – тя практикуваше медитацията на Фалун Дафа."

Фалун Дафа, позната също с името Фалун Гонг, е древна медитативна система, основана върху вселенските принципи на Истинност, Доброта, Търпение, и има пет лесни за научаване медитативни упражнения.

Крис е пропътувала близо 55 държави и се е запознала с десетки духовни практики. Въпреки това решава да отдели време, да изучи Фалун Дафа. "Отне ми години да осмисля практиката, но когато най-накрая започнах да практикувам тази древна духовна система, тя ме промени напълно. Оттогава изминаха 15 години."

Крис споделя, че преди здравословното ѝ състояние не било добро. "Бях доста болнава и имах много здравословни проблеми. Но това се промени, след като започнах да практикувам Фалун Дафа. Също станах по-уравновесена и спокойна в ежедневието."

"След като изпитах радостта от добро здраве и спокойно съзнание, реших да ги споделя с останалите. Започнах да пътувам из Индия и да представям медитацията на Фалун Дафа пред ученици и учители. Била съм в над 60 училища в Ладак, североизточна Индия, Утар Прадеш, Утарканд, Химачал Прадеш и Карнатака."

"Разказвам им за ценностите на Истинност, Доброта, Търпение. Тези основни ценности са единствената надежда, която може да заздрави нашия морал и да издигне нашето общество, като донесе надежда и благоденствие в живота на всеки."

Но Крис споделя, че тази мирна медитативна практика е подложена на жестоки репресии в Китай, своята родина.

"Китайската комунистическа партия е атеистична по природа, и убива невинни последователи на Фалун Дафа от 1999 г. насам", продължава Крис. "Освен, че разказвам на хората за огромните здравословни ползи от Фалун Дафа, една от най-важните причини за моите пътувания до образователни институции е да информирам учениците как невинни медитиращи са преследвани в Китай, докато в останалата част от света тази духовна дисциплина е широко приветствана."

"Събрала съм много любов и топлина, докато пътувам, но най-хубавото нещо, което съм придобила е 'пътя на сърцето'. Нещастието по света не е приключило, но аз намерих начин да споделя Истинност, Доброта, Търпение с всички, като по този начин връщам техните надежди за по-добро бъдеще."

От NTD Television; falun-bg.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!